2024. május 4. szombat Mónika, Flórián

Határidő módosítás szemes fehérje termesztőknek

Agro Napló
A Földművelésügyi Minisztérium könnyíteni kíván a termelők helyzetén és két héttel, november 15-ig meghosszabbítja a szemes fehérjetakarmány-növények tárolására, illetve az értékesítésére vonatkozó dokumentumok másolatainak leadási határidejét.

Mivel az elmúlt időszakban a heves esőzések nehezítették a betakarítást, több szójatermesztő körzetben is problémát jelenthetne a dokumentáció naprakész vezetése, leadása, ezért szükséges a határidő módosítása.

A termeléshez kötött közvetlen támogatások igénybevételének szabályairól szóló 9/2015. (III. 13.) FM rendelet 20.§-a rendelkezik a termeléshez kötött szemes fehérje növények támogatásának feltételeiről. E rendelkezés értelmében az érintett termelőknek – a gazdálkodási napló mellett –a szemes fehérjetakarmány-növény termesztés támogatására jogosult területen termelt szemes fehérjetakarmány-növényekre vonatkozóan meg kell küldeniük a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak a tárolásra, illetve az értékesítésre vonatkozó dokumentumok másolatát.

Erre a betakarítást követő két héten belül, de legkésőbb – a jelenlegi határidő módosítással - november 15-ig kell sort keríteni.

Forrás: FM Sajtóiroda

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!