Jövőre 3 milliárd forinttal több jut a baromfiágazatnak

Agro Napló
A Földművelésügyi Minisztérium (FM) jelentősen megemelte a baromfi állatjóléti támogatás keretét, így az állattartók 2015-ben már 11 milliárd forintos forráshoz jutnak.

A baromfiágazat részére meghatározó jelentőséggel bíró állatjóléti támogatás működését a tárca intézkedésére 2018. december 31-ig engedélyezte az Európai Bizottság. A kormányzat elkötelezett a baromfi ágazat fejlesztésében, az állattartók gazdasági és finanszírozási helyzetének javításában. A „Még több munkahelyet a mezőgazdaságban” kormányprogram keretében a baromfi állatjóléti támogatásra nyújtott 3 milliárd forintos többletforrással a munkaigényes mezőgazdasági ágazat fellendítése, a munkahelyek megőrzése és új munkahelyek teremtése a cél.

A baromfitartók érdekeit szem előtt tartva már a 2014. évi baromfi állatjóléti támogatás éves keretösszege is nő, 9,5 milliárd forintra emelkedik, amely 500 millió forint többletforrást biztosít a vízi szárnyas tartók részére a III. negyedévben. Annak érdekében, hogy a termelők a jogos támogatási összegeket igénybe vehessék, a tárca a 2014. évi IV. negyedévi támogatás összegét is megemeli, így a jövő év elején mintegy 2,6 milliárd forintot fizetnek ki a baromfitartóknak.

A megemelt összegű támogatások is bizonyítják, hogy a FM komolyan veszi az állattartók helyzetének stabilizálását, és minden rendelkezésre álló eszközzel segítséget kíván nyújtani az állattartásból élőknek.

Forrás: Földművelésügyi Minisztérium Sajtóirodája

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!