Alföldi szakemberé az Év Erdésze cím

Agro Napló
Több mint 700 erdész gyűlt össze 2014. június 13-14 között Sopronban, az Országos Erdészeti Egyesület 145. Vándorgyűlésén. Az ország egyik legrégibb szakmai civil szervezetének számító egyesület éves rendezvénye a hazai erdőgazdálkodás legnagyobb seregszemléje, részt vesznek rajta az állami és magán szektorban, valamint az erdészeti hatóságoknál és a természetvédelemben dolgozó aktív és nyugdíjas szakemberek.

Az idei rendezvény házigazdája az ország második legnagyobb parkerdejét kezelő Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Az erdészek pénteken szakmai programokon vettek részt. Tanulmányozták a Sopron környéki fenyvesek szúkárosítás utáni átalakításának eredményeit, megismerkedtek az évente egymillió látogatót fogadó parkerdők turisztikai fejlesztéseivel, berendezéseivel. A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi programot kínál, míg egy másik csoport a Páneurópai Piknik Emlékpark megtekintése után a Fertő-tó gazdag élővilágába nyert betekintést. Az erdészeti felsőoktatás fellegvárának számító Nyugat-magyarországi Egyetemen megemlékeztek az erdőmérnök-képzés alapítóiról. A szakmai programok egyikét a szomszédos Ausztriában rendezték, ahol a magán erdőgazdálkodás helybéli lehetőségeit és hagyományait ismerhették meg a szakemberek.

Az idén rekord létszámú résztvevőt fogadó rendezvény szombaton ünnepi programmal folytatódik, melyen magas ágazati kitüntetéseket adnak át, többek között a Bedő Albert-, Kaán Károly- és Decrett József-díjakat.

A szombati ünnepségen adják át a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával szervezett Év Erdésze Verseny döntőjének díjait is. A 2014. évi verseny első helyezettje, és így az Év Erdésze cím birtokosa szoros versenyben egy alföldi szakember, Komáromi Ferenc, a hajdúböszörményi Hajdúerdő Kft. erdésze lett. Második helyen Gór Lajos, az Északerdő Zrt. kerületvezető erdésze végzett, míg harmadik a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt, erdésztechnikusa, Gergácz Péter lett.

Az ország legjobb erdésztechnikusát kereső verseny döntője a Vándorgyűlést megelőzően zajlott Sopronban, ahol az egyes régiókban legjobbnak bizonyult 22 versenyző mérte össze a tudását. A versenyt a középfokú végzettségű erdész szakemberek tudásának elmélyítése, és a megfelelően magas szintű képzés ösztönzése céljával 7. alkalommal rendezte meg az Országos Erdészeti Egyesület.

Az Egyesület tevékenységéről, a Vándorgyűlésről és az Év Erdésze Versenyről további információk: www.oee.huwww.vandorgyules.hu.

Forrás: Földművelésügyi Minisztérium

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tök nagy lett!

Tök nagy lett!

851 kilós az ország legnagyobb töke, melyet a „Tök jó hét” címmel szervezett rendezvényen mértek Martonvásáron. Október 8-ig további különleges progra...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.05.17. péntek

Az összefüggő felhő- és csapadékzóna északkelet felé halad, mögötte a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható és egy átmeneti szünetet követően délután záporok, zivatarok, néhol akár heves zivatarok is kialakulhatnak, de a Délnyugat-Dunántúlon ekkor már csak kis eséllyel lehet csapadék

KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?