Hungarikumaink bemutatkoztak a Nyugati téren

Agro Napló
Hungarikum Bizottság június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján tartotta a „Büszkeségeink a Hungarikumok” elnevezésű rendezvényét, melynek célja kiemelkedő nemzeti értékeink bemutatása és népszerűsítése volt. A nyugati téri bevásárlóközpont előtt zajló eseményen többek között a hungarikum címet elnyert magyar operett képviseletében a Budapesti Operettszínház előadói, és a 100 Tagú Cigányzenekar művészei is felléptek.

A Hungarikumok Gyűjteménye május 16-án hét új taggal bővült, ezekkel együtt már 41 Hungarikummal büszkélkedhetünk. Az ingyenes rendezvényre látogatók megismerkedhettek valamennyi hungarikummal. Így például a solymászattal, Puskás Ferenc életművével, a Kürt Adatmentéssel, a klasszikus magyar nótával, de a Gyulai kolbász vagy a Kalocsai fűszerpaprika-őrlemény történetével is.

A szerdán egész délután tartó eseményen az érdeklődők megtekinthették Hrivnák Tünde divattervező népművészeti elemeket felvonultató divatbemutatóját, amelyen a kalocsai és a matyó motívumoké volt a főszerep. Fellépett Kállay Saunders András, Vastag Csaba énekesek, az Operettszínház előadói,  a 100 tagú cigányzenekar művészei, valamint Pál István "Szalonna" és bandája, a Fölszállott a páva döntős táncosaival.

A Hungarikum Bizottság Titkárságának munkatársaitól az érdeklődők mindent megtudhattak nemzeti értékeinkről, a hungarikummá válás folyamatáról, a Hungarikum kvízt kitöltőkre pedig nyeremények vártak. A látogatók különféle kolbászokat kóstolhattak és green box fotózáson is részt vehettek.

A rendezvény fő célkitűzése, hogy a fiatalabb korosztály is megismerje páratlan nemzeti kincseinket. Kiváló minőségű ételeink és italaink, csodálatos természeti környezetünk, páratlanul gazdag kulturális örökségünk és a nagy magyar elmék világra szóló teljesítménye olyan sikertörténet, amelyre méltán lehetünk büszkék mindannyian, országhatáron innen és túl, szerte a nagyvilágban.

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Pistázd meg!

Pistázd meg!

Magyarország egyik lenépszerűbb élelmiszere, az Erős Pista új „megPistázott” filmje annak az előzménye, hogy az Univer Product Zrt. 75 éves történetén...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!