Magyar borkóstoló, disznótoros és mangalicasonka az Európai Parlamentben

Agro Napló
Három magyarországi borrégió termékeit mutatta be Schöpflin György fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő az EP brüsszeli székházában - közölte szerdán a képviselő irodája.

A kedd esti rendezvényen az egri borvidékről Kovács Nimród borász furmintból és kékfrankosból, a móri borvidékről Csetvei Krisztina Nap és Olló fantázianevű borából, míg Somló-hegyről Baranyai András a juhfark elnevezéssel illetett nedűből hozott magával. A borkínálatot disznótoros egészítette ki, és Kovács Lázár mesterszakács sajátkezűleg szeletelte fel amangalicasonkát.

Schöpflin György fröccsismereti tájékoztatóval is ellátta a megjelent mintegy négyszáz érdeklődőt. A magyar és angol nyelvű ismertetőből kitűnik, hogy a "maflás" (öt deci bor, öt deci szóda) angol elnevezése "dimwit", a "viceházmester" (három deci bor, két deci szóda) megfelelője a "deputy concierge", a "tömbházmestert" (négy deci bor, egy deci szóda) azonban már "landlord"-ként kell angolul rendelni.

A Nagy-Britanniában élő Schöpflin szerint létezik a fröccsnek egy "magyar-angol" változata is: hat deci bor és három deci szóda, az 1953-as futballmeccs emlékére.

Forrás: agroinform.com

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Növekszik a hazai borkészlet

Növekszik a hazai borkészlet

Az Európai Unió bortermelése a nemzetközi állománynak több mint hatvan százalékát tette ki az előző évben – idézte az Agrárgazdasági Kutató Intézet je...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?