Erősödő üzleti kapcsolatok keleten

Agro Napló
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter találkozott Szergej Szergejevics Szidorszkijjal, az Egységes Gazdasági Közösség ipari és agrárügyekért felelős miniszterével.

Az Egységes Gazdasági Közösség az Oroszországi Föderáció, Belorusz és Kazahsztán közös vámuniója, amely a jövőben jelentős szerepet tölthet be a felsorolt országokba irányuló magyar agrárexport alakulásában. Fazekas Sándor elmondta, Magyarország mindhárom tagállamot fontos partnernek tekinti, célunk, hogy a jó minőségű magyar feldolgozott termékek minél zökkenőmentesebben bejuthassanak Oroszország, Belorusz és Kazahsztán területeire.




Fotó: Pelsőczy Csaba

 

Ehhez nagyban hozzájárul, hogy a Vámunióban már egységesítették az állat-, és növényegészségügyi követelményeket, és további fontos lépés volna, ha az exporthoz szükséges, egyik tagállamban már elfogadott dokumentumokat a Vámunió minden tagállama elismerné.

A felek egyeztettek a magyar technológia átadásáról is, különös tekintettel a tejipari technológiákra. Közös célunk, hogy a vámuniós országok és Magyarország között tovább erősödjenek az üzleti kapcsolatok.

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?