2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kétszeresére nőtt az Agrár Széchenyi Kártya kamattámogatása

Agro Napló
A korábbi két százalékról négyre emelte - saját költségvetési forrásainak terhére - a Vidékfejlesztési Minisztérium az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitelhez nyújtott kamattámogatást - közölte a KAVOSZ Zrt. hétfőn.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a hitelkonstrukció kamata jelenleg évi 4,25 százalék körül alakul, a megemelt kamattámogatás 2013. július 18-tól kezdődően az új, valamint a meglévő szerződésekre egyaránt érvényes.

Közleményében a KAVOSZ Zrt. hangsúlyozza, hogy a kormány a tíz évre lefektetett vidékstratégiával, valamint ágazati programokkal állítja vissza az agrárium gazdasági súlyát, ennek részeként jött létre az Agrár Széchenyi Kártya-konstrukció, amellyel a kormány ahhoz nyújt támogatást, hogy az agrárgazdaság szereplői könnyebben juthassanak finanszírozási forrásokhoz.

A KAVOSZ Zrt. által kidolgozott hitelkonstrukciót a mezőgazdasági termékek előállításával, feldolgozásával és forgalmazásával, erdő-, vad- és halgazdálkodással foglalkozó mezőgazdasági őstermelők, családi gazdálkodók, egyéni vállalkozók, valamint társas vállalkozásként működő kis- és középvállalkozások vehetik igénybe.

Az egy-, két- vagy hároméves lejáratú folyószámlahitel hitelkeretének összege minimum 500 ezer forint, felső határa 25 millió forint.

A kérelmezők hitelhez jutását minden esetben az Agrár-vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) készfizető kezességvállalása is segíti.

A Széchenyi Kártya Program többi eleméhez hasonlóan, az Agrár Széchenyi Kártya kérelmezői is hiteligényükkel a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségéhez (VOSZ), a területi kereskedelmi és iparkamarákhoz, továbbá a KAVOSZ Zrt. irodáihoz fordulhatnak, országszerte mintegy háromszáz helyen.

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Az ezen a héten újranyíló pályázattal együtt a Vidékfejlesztési program (VP) öt kiírásában van még fejlesztési forrás az erdőgazdálkodók számára. A pr...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!