Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.13. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.13. szombat

agrarszektor.hu
Többnyire derült vagy fátyolfelhős idő várható, emellett napközben északkeleten gomolyfelhők is képződhetnek - derül ki az Agrárszektor szombati (2024.04.13.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2024.04.13.) napon.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2024.04.13.) napon.

2024.04.13. szombat: Többnyire derült vagy fátyolfelhős idő várható, emellett napközben északkeleten gomolyfelhők is képződhetnek. Csapadék nem várható. Napközben többfelé megélénkül az északnyugati szél.

A hőmérséklet délután 22 és 27, késő este 12, 19 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni.

A következő napon várható időjárás

2024.04.14 vasárnap: Nagyrészt fátyolfelhős, napos idő várható, éjjel azonban északon helyenként már vastagabb felhőtömbök is lehetnek, addig csapadék még nem valószínű. Többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik a délnyugati, déli szelet. A hajnali 7, 14 fokról 25 és 31 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Már alig veszik ezt a traktort a magyarok, pedig régen kapkodtak érte

2024 márciusában a magyar gazdák 57,1 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2022 harmadik hónapjához képest pedig 54 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka márciusban a Claas volt, amelyből 29-et adtak el a hónapban, a második helyen a John Deere végzett, abból 22 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Solis, a negyedik a New Holland, az ötödik pedig a Fendt volt az év harmadik hónapjában. A sok éven át mindig vezető John Deere most már második hónapja nincs a lista élén.

Öveket becsatolni: hullámvasúton a baromfi- és sertésárak

A magyar baromfiágazat számára jó hír, hogy jelentősen, az uniós bővülést meghaladó mértékben tudta növelni kivitelét az EU-ba irányuló ukrán dömping ellenére is. Az év eleje óta tartó időszakban ugyanakkor jelentősen csökkent a baromfi termelői ára, amely csökkenti a jövedelmezőséget az ágazatban - derül ki az AKI agrárpiaci jelentéséből. Más a helyzet a hazai sertéságazatban: a termelők szintjén emelkedtek az árak és jelentősen bővült az export – igaz az import is. A sertéseket feldolgozó húsipar számára ugyanakkor már borúsabb a kép: a megnövekedett költségek ellenére nemhogy átadási-árat nem tudott emelni az ágazat, márciusban bizonyos húsrészek esetében még csökkentek is az árszintek, amely nem sok jót vetít előre az érintett cégeknek.

Agrofood, Agrofuture: két új hiánypótló agrárkonferencia májusban

Agrofood és Agrofuture névvel két új agrárkonferenciát rendez meg az idén a Portfolio Csoport, amely mindkét esetben hiánypótló rendezvényekkel lép a piacra. A május 22-i Agrofood Konferencia az élelmiszeripart érintő legfontosabb témákat, a május 23-i Agrofuture Konferencia pedig az agrárgazdaság legaktuálisabb fenntarthatósági és innovációs kérdéseit tűzi napirendre tematikus összeállításban.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ezt azért kevesen bírnák: sokak által irigyelt életéről vallot az egyik legnagyobb hazai utazóblogger

Újságírói karrierjét hagyta maga mögött Szűcs Péter, hogy izgalmas vidékekre utazhasson és írhasson róluk és hogy teljesen független lehessen és kompromisszumok nélkül élhessen. Több mint 25 éve készít tartalmat és mesél történeteket - ez különbözteti meg más tartalomkészítőktől. Hogy mi az amit kénytelen volt még maha mögött hagyni, illetve mit nyert az új életével, arról is beszélt a Pénzcentrumnak adott interjúban. De szóba került az is, mi a különbség a turista és az utazó között, és hogy egyre fontosabb számára a fenntarthatóság. Szerinte nem kellene a turizmust okolni a környezetszennyezés miatt, sőt tapasztalata szerint  világ kultúráit meg is mentheti a felelősségteljes utazás, erre Ecuadorban láttott egy fantasztikus példát.

Egy omladozó parasztház új élete: 38 éves lakatlan horrortanyából varázsolt csodát a rákkutató

Elsőre úgy tűnhet, hogy a Columbia Egyetemen végzett genetikusból lett rákkutató számára nem a legideálisabb karrierlehetőség, ha a hollandiai városi életet maga mögött hagyva egy 60 fős kis faluba költözik. Nagy Zoltán akkori párjával még 2018-ban a Székelyföldön, a Bekecs-hegység lábánál talált rá az 1899-ben épült, meglehetősen romos házra. A 38 éve lakatlan, tapasztott épülethez egy 1934-ben elkészült székelykapu is tartozott, egyből beleszerettek. Közben úgy alakult Zoltán élete, hogy sem a sikerről, sem a karrierről nem kellett végleg lemondania, csupán a városi, zajosabb életről. Továbbra is külföldre dolgozik, gyógyítással foglalkozik, nem mellesleg pedig a Youtube-ról megtanult sárral tapasztani, fabútorokat készíteni, és mint a régi parasztemberek, kicsit mindenhez érteni. De miért is választja egy fiatal a nyüzsgő nyugat-európai városi élet után a falusi csendet?

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?