Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.01. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.01. hétfő

agrarszektor.hu
A nap nagyobb részében változó vastagságú fátyolfelhőzet és a sivatagi por szűri a napsütést, időszakosan akár borult eget is okozva - derül ki az Agrárszektor hétfői (2024.04.01.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2024.04.01.) napon.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2024.04.01.) napon.

2024.04.01. hétfő: A nap nagyobb részében változó vastagságú fátyolfelhőzet és a sivatagi por szűri a napsütést, időszakosan akár borult eget is okozva. Estétől északnyugat felől egy érkező hidegfront hatására határozottan növekedni kezd a felhőzet, de csapadék még nem valószínű. Nagyrészt élénk, olykor erős lesz a déli szél, az Alpokalja tágabb térségében viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 24 és 29 fok között alakul. Késő estére 10 és 21 fok közé hűl le a levegő, nyugat felé haladva mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A légkörben zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás jelentkezhet, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak. Húsvéthétfő este hidegfront érkezik, így akkortól már a hidegfrontra érzékenyek szervezetét terheli meg az időjárás. A fejfájás mellett a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A következő napon várható időjárás

2024.04.02 kedd: Erősen felhős vagy borult idő várható, majd napközben nyugat felől szakadozik, gomolyosodik a felhőzet. Reggelig többfelé, később szórványosan valószínű csapadék, zivatarok elsősorban a Dunántúlon lehetnek. A nyugatias szelet sokfelé erős, időszakosan viharos lökések is kísérik. A csúcsérték 11 és 18 fok között valószínű.

Friss híreink:

Kiderült a csúf igazság: ezért drága sok élelmiszer a magyar boltokban

Külföldön szinte minden olcsóbb, mint itthon, különösen az élelmiszerek. Ezt az állítást már számos helyen hallhattuk és olvashattuk. Legalább ennyi cikk is készült már arról, hogy a tejtermékektől kezdve, a téliszalámin át, egészen a zöldségekig nekünk, magyaroknak jelentősen többet kell fizetnünk a boltokban, mint külföldön. Ugyanakkor ez az állítás nem teljesen fedi a valóságot. Alábbi cikkünkben megpróbáltunk utánajárni az igazságnak, illetve annak is, hogy vajon mi az, amiben a magyar élelmiszeriparnak fejlődnie kellene ahhoz, hogy ténylegesen felvegye a kesztyűt más országokkal.

Ez a szupernövény nálunk is terem: aranyat ér, mégis alig ültetik itthon

A teacserjének is vannak olyan fajtái, melyek a mi éghajlatunkon is termeszthetők, de emellett számos más növényfaj levele, esetenként virága alkalmas teakészítésre. Ezek a díszkertben jól mutatnak és a konyhában is hasznosak, hiszen akár forró italként akár jeges teaként elkészíthető. Sőt, annak ellenére, hogy a vásárolt üdítőitalok árának a töredékébe kerülnek, ha házilag készítünk italokat kertünk növényeiből, az azért is előnyös, mert az ízük kiváló, és adalékanyagokat sem tartalmaznak.

Erre sok kerttulajdonos nem figyel: pedig ezen múlik a növények sorsa

Egészséges talajról akkor beszélhetünk, ha sötét színű, laza szerkezetű és megfelelő a vízmeg­tartóképessége, levegőzöttsége, valamint a szervesanyag-tartalma. Az is jó jel lehet, ha giliszták vagy egyéb hasznos élőlények vannak a talajban, tehát a gazdag talajélet is fontos. Ugyanakkor, ha nincsen jó állapotban a föld, annak is vannak - sokszor igen szembetűnő - jelei, amikre, ha figyelünk, akkor könnyedén orvosolhatjuk is a problémát. Az alábbi cikkből kiderül, hogy mik is pontosan ezek a jelek.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Kenterbe verik az idősebb magyarokat ezekben az állásokban: a fiatalok százezrekkel többet kapnak

Jelenleg Magyarországon 30 éves kor alatt sportolóként, míg 50 éves kor felett szakorvosként lehet találni a legjobb átlagos bruttó bért. Mindkét korosztályban az állásokhoz társuló fizetés általában meghaladja a bruttó 1 millió forintot. Az adatok azt mutatják, hogy 50 éves kor felett számos szakmában jelentősen magasabb fizetéseket lehet elérni, mint fiatalabb korban.

Zsebbenyúlós az idei húsvét: horror áron mérik a szezon slágerét a boltokban

A Húsvét elmaradhatatlan kelléke idehaza a sonka, ami az egyik legtradicionálisabb magyar termék az ünnepek idején. A 2023-as GfK-adatok alapján a hárommillió magyar háztartás kicsit több mint 21 milliárd forintértékben vásárolt a március–áprilisi időszakban húsvéti húskészítményeket, illetve sonkákat; ez kicsivel több mint 6800 tonna sonkát jelent, ami háztartásonként 2,3 kilogrammot tett ki, körülbelül 7200 forintértékben a múlt évben. A Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke a HelloVidék megkeresésére elmondta, hogy a magas infláció érzékenyen érintette az ágazatot, aminek nyomán azt tapasztalták, hogy 2022-ről 2023-ra valamelyest visszaesett a hazai sonkafogyasztás. Mostisch Martina lapunknak azt is elárulta, hogy melyek azok a tényezők, amelyek főképp kihatással vannak a sonka árának alakulásában.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!