Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.03.30. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.03.30. szombat

agrarszektor.hu
Napos, fátyolfelhős idő valószínű csapadék nélkül - derül ki az Agrárszektor szombati (2024.03.30.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2024.03.30.) napon.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2024.03.30.) napon.

2024.03.30. szombat: Napos, fátyolfelhős idő valószínű csapadék nélkül. Élénk, az Északnyugat-Dunántúlon továbbra is erős, Sopron környékén időnként viharos lökések kísérik a déli szelet.

Délutánra 22 és 27 fok közé melegszik fel a levegő.
Késő estére 12 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A légkörben zajló erőteljes melegedés miatt a melegfrontérzékenyek tapasztalhatnak fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot. Emellett ingerlékennyé válhatunk és csökkenhet teljesítőképesség.

A következő napon várható időjárás

2024.03.31 vasárnap: Változóan felhős idő várható, általában többórás napsütéssel. Helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat. Sok helyütt megélénkül, főleg a Kisalföldön megerősödik a déli szél. A csúcsérték 21 és 27 fok között alakul.

Friss híreink:

Erre sok kerttulajdonos nem figyel: pedig ezen múlik a növények sorsa

Egészséges talajról akkor beszélhetünk, ha sötét színű, laza szerkezetű és megfelelő a vízmeg­tartóképessége, levegőzöttsége, valamint a szervesanyag-tartalma. Az is jó jel lehet, ha giliszták vagy egyéb hasznos élőlények vannak a talajban, tehát a gazdag talajélet is fontos. Ugyanakkor, ha nincsen jó állapotban a föld, annak is vannak - sokszor igen szembetűnő - jelei, amikre, ha figyelünk, akkor könnyedén orvosolhatjuk is a problémát. Az alábbi cikkből kiderül, hogy mik is pontosan ezek a jelek.

Jó év jöhet a hazai baromfisokra, de vannak rossz hírek is

A tavalyi évben két, a baromfiágazat szempontjából fontos dolog is történt, ami megalapozhatja az idei év eredményességét: visszaestek a gabonaárak, valamint volt egy visszarendeződés a gáz és a villamos energia árában is - mondta el Bárány László, a Master Good cégcsoport alapító-tulajdonosa az Agrárszektornak. A szakember, aki az Agrárszektor 2023 Konferencián elnyerte a Portfolio Agrárgazdaságért Díjat, beszélt arról is, hogy a magyar baromfi- és feldolgozó ágazatban egyre nagyobb problémát jelent a munkaerőhiány és a hatékonyságban, a kapacitásban, valamint a korszerűségben tapasztalható elmaradások, amelyek miatt a hazai vállalkozások nem tudnak kijutni a nemzetközi piacokra, márpedig csak ott van mód az érdemi növekedésre.

Megőrülnek külföldön ezért a magyar zöldségért: itthon alig marad belőle

A Magyarországon megtermelt 11 ezer tonna tormából csaknem 10 ezer exportra kerül, döntően Németországba és Lengyelországba kerül a nagy része - tudta meg az Agrárszektor a FruitVeB-től. Kiemelték, az Európai Unión belül hazánk a legnagyobb exportőr, komoly problémát jelent azonban, hogy jellemzően az alapanyagot vásárolják fel, és nem a készterméket, pedig a feldolgozást mindenképpen hazai kézben kellene tartani. Hozzátették, az utóbbi években a tormatermesztés jövedelmezősége jelentősen csökkent itthon, sokan részeben emiatt fel is hagytak a termesztéssel.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Tömegével szipkáznák el a magyar melósokat a szállodák: óriás a hiány, erre készülnek

Gombamód szaporodnak a szállodák Budapest belvárosában, sőt most már a külső kerületekben is: de vajon meddig bírja el ezt a város? A magyarországi szállodai márkaépítés terén még sok a tennivaló, egyre több szállodatulajdonos keresi a nemzetközi márkákat, ezzel biztosítják az ingatlan megfelelő pozícionálását a piacon - mondta el a Pénzcentrumnak adott interjúban Frank Reul. Az Accor premium, midscale és economy szállodáinak fejlesztéséért felelős régiós alelnökével beszélgettünk a magyar szállodaipar legnagyobb kihívásáról, a munkaerőhiányról is: mint elmondta, biztosítaniuk kell, hogy különböző iparágakból érkező, nem a vendéglátóiparban dolgozó, illetve nem a vendéglátóipari háttérrel rendelkező embereket is be tudják vonzani. 

Elárulta a hazai sztárkertész: bátran ültess a kertbe diófát, így lehet bőséges a termése

Pár évtizede még úgy hittük, hogy a diófának semmi sem árthat. Mára ez a helyzet gyökeresen megváltozott, az egyik legsérülékenyebb gyümölcsfánk lett. Nagyon nem mindegy, milyen fajta diófát vásárolunk, és az sem, hogy hová ültetjük el a kertbe. Kósa Dániel kertészmérnököt most erről kérdeztük.  

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!