2024. május 26. vasárnap Fülöp, Evelin

Kihívások előtt a magyar agrároktatás: nincs mese, ezt meg kell ugrani

agrarszektor.hu
A magyar agráriumnak és az agrárszakképzésnek van múltja, jelene és jövője is, amire bátran építhet a hazai mezőgazdaság és élelmiszeripar - jelentett ki dr. Nobilis Márton az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára, a Déli ASzC Bereczki Máté Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola 120. fennállása alkalmából rendezett ünnepségen, Baján. Az államtitkár hozzátette, hogy az iskola jó hírnevének alapja a szakmailag elkötelezett oktatók és a modern, gyakorlatias oktatási környezet, ahol a tanárok és diákok egymást segítve, inspirálva fejlődnek.

Az intézmény 120 éve elköteleződött arra, hogy még vonzóbbá tegye a fiatalok számára az agrárszakmát. Itt generációk sorra szerezhettek magas szintű szakmai tudást, ami lehetővé tette számukra, hogy jelentős mértékben hozzájáruljanak hazánk gazdaságához. Dr. Nobilis Márton kiemelte, a 21. század kihívásaira való felkészülés jegyében a KEHOP 5.2.2 pályázat támogatásával napelem-rendszert és modern fűtési megoldásokat alakítottak ki az intézményben. Az épületek modernizálása és az infrastruktúra folyamatos fejlesztése azt mutatja, az iskola nem elégszik meg azzal, hogy a múlt hírnevét ápolja, hanem nyitott a jövő kihívásaira is - írja az AM közleményében.

EZ IS ÉRDEKELHET

A duális képzési programjaik és az ipari partnerkapcsolatok jelzik, hogy az intézmény valós tapasztalatokkal készíti fel a diákokat a szakmai életre. Az iskola nemcsak diákokat nevel, hanem szakembereket és közösségi vezetőket formál, biztosítva ezzel a szakma és a vidéki élet megújulását és megtartását. Az államtitkár megjegyezte, hogy a szakképzési rendszer az elmúlt években jelentős változásokon ment keresztül. A következő tanévek is folyamatos változásokat ígérnek. A robotizáció, a technológiai újítások új kihívásokat jelentenek mind a tanulóknak, mind az oktatóknak. Az iskola diákjai a modern technológiákat és módszereket sajátíthatnak el, miközben tisztában vannak azzal, hogy a múltból merített tudás nélkülözhetetlen a jövő sikeréhez. A kormány pedig továbbra is elkötelezett az oktatás és a szakképzés folyamatos támogatásában - tette hozzá.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?