Milliárdos agrárprogramba kezd a kormány Kenyában

agrarszektor.hu2024. március 27. 18:34

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Nairobiban arról számolt be, hogy Magyarország hatmilliárd forintnyi kötött segélyhitelprogramot indít Kenyában, aminek keretében magyar vállalatok két központot állítanak fel az öntözési rendszer és a halászat modernizációja érdekében - így javítva az élelmiszer-ellátás biztonságát. Kitért arra is, hogy a kormányzat 200 millió forintos pénzügyi támogatásról döntött egy mezőgazdasági oktatási és kutatási központ létrehozásához, ahol magyar vetőmagokkal korszerűsíthetnék a kenyai agrárszektort.

Közölte, hogy a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem három megegyezést is aláírt kenyai kutatóintézetekkel és cégekkel a mezőgazdasági együttműködés fejlesztése érdekében. Ezt követően üdvözölte, hogy Kenya atomerőmű építéséről határozott, ami segíteni fog a károsanyag-kibocsátás csökkentésében és a zöldcélok elérésében - írja a Magyar Nemzet.

Címkék:
vetőmag, egyetem, magyar, agrár, együttműködés, magyarország, élelmiszer-biztonság, szijjártó, mezőgazdasági, magyar-agrár-és-élettudományi-egyetem, károsanyag-kibocsátás,