2024. február 29. csütörtök Elemér
Olyan fagy jön, amilyen rég volt Magyarországon: erre jobb lesz felkészülni

Olyan fagy jön, amilyen rég volt Magyarországon: erre jobb lesz felkészülni

agrarszektor.hu
A héten visszaköszönnek a reggeli fagyok, amiben már az is érdekes, hogy ennek február közepén hírértéke van. Szerda hajnalban már sokfelé fagyhat, akár -4, -5 fok is lehet majd, viszont csütörtöktől a magasban ismét enyhébb légtömegek érkeznek fölénk, így hétvégére a reggeli fagyok is visszaszorulnak.
Már lassan egy szűk egy hét eltelt anélkül, hogy fagyott volna valahol az országban - írja az Időkép. Egy-egy pontot leszámítva kimondottan enyhe reggeleken vagyunk túl, sokan nyitott ablaknál töltötték az elmúlt éjszakákat. Hétfő hajnalban például a Nagy-Hideg-hegyen volt a leghidegebb, de még ott sem fagyott, 1,9 fokot rögzítettej, míg egy évvel ezelőtt ugyanezen a napon -8,6 fokot is mértek.

Nem csoda, hogy melegrekordok is dőltek, de a rendkívül enyhe reggeleknek lassan búcsút intünk, szerda hajnalban már sokfelé fagyhat, az északkeleti régiókban akár -4, -5 fokig hűlhet majd a levegő. Csütörtökön virradóra az ország nyugati fele fagymentesnek ígérkezik, másutt viszont 0 és -5 fok közé esik vissza a hőmérséklet, míg pénteken reggel elsősorban a keleti-északkeleti tájakon és a nyugati határszélen fagyhat.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!