Fontos űrlapot tett közzé a Nébih: ezt sokaknak ki kell töltenie itthon

Fontos űrlapot tett közzé a Nébih: ezt sokaknak ki kell töltenie itthon

agrarszektor.hu
A Nébih honlapján elérhetővé vált a kiszereléscsökkentés bejelentésére szolgáló űrlap. Az online formula segítségével a gyártók, az első magyarországi forgalomba hozók, valamint a nagykereskedők jelezhetik a Nébih felé a kiszereléscsökkentésben érintett termékeket.

A Kormány döntése értelmében egyes kereskedelmi egységekben fel kell hívni a vásárlók figyelmét azon termékekre, melyek a korábban megszokotthoz képest kisebb kiszerelésben kaphatóak. A pontos előírásokat a 1/2024. (I. 9.) Korm. rendelet tartalmazza - írja a Nébih. Az érintett termékekről a gyártók, az első hazai forgalmazók, vagy a nagykereskedők kötelesek értesíteni kereskedelmi partnereiket, valamint termékenként első alkalommal a Nébih-et is. A mai nappal elérhetővé vált a kötelezettség teljesítésre szolgáló űrlap a hivatal tematikus aloldalán, a https://portal.nebih.gov.hu/kiszereles-csokkentes oldalon.

Az adatszolgáltató felület előkészítése a gyártói és kereskedelmi szakmai szövetségek bevonásával zajlott. Az űrlap kitöltését kiegészítő információk is segítik, mely segédleteket a hivatal folyamatosan frissíti, bővíti a gyakorlati tapasztalatok alapján. A Nébih az érintett termékekről nyilvános adatbázist állít össze, ami - a kereskedelmi tájékoztatók kihelyezéséhez igazodva - március 1-jétől lesz elérhető a hatóság honlapján.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!