Január 31-én lejár a határidő: ezt sokaknak el kell intéznie Magyarországon

Január 31-én lejár a határidő: ezt sokaknak el kell intéznie Magyarországon

agrarszektor.hu
Január 31-e a határideje a nem állami laboratóriumok éves tevékenységéről szóló jelentés beküldésének, melyet mind az üzemi-, mind a szolgáltató laboratóriumok kötelesek megküldeni a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) részére.

2024. január 31-ig kell beküldeniük a nem állami laboratóriumoknak az éves tevékenységéről szóló jelentésüket - írta meg a Nébih. Az adatszolgáltatást a hatóság vonatkozó oldaláról is letölthető „2. sz. melléklet az éves jelentés adattartalmáról” elnevezésű excel dokumentum segítségével kell megtenni.

A 2023. évi tevékenységről szóló bevallást 2024. január 31-ig kell beküldenie minden, az élelmiszerláncba résztvevő nem állami - élelmiszer-, takarmány-, állategészségügyi-, növény-egészségügyi-, növényvédőszer-maradék- és talajvédelmi vizsgálatokat végző - laboratóriumnak. Az éves jelentésnek többek között tartalmaznia kell az elvégzett vizsgálatok számát és eredményét is. A jelentést tartalmazó táblázatot a laboreng@nebih.gov.hu e-mail-címre kell megküldeni. A tárgymezőben a „labor neve” éves jelentés címnek kell szerepelnie.

Jelenleg a bevallásra kötelezett laboratóriumok 25%-a küldte be megfelelően az előző évi tevékenységéről szóló táblázatot. A jogszabályban meghatározott kötelezettséget nem teljesítő laboratóriumoktól a Nébih hatósági ellenőrzés keretében kéri be a jelentést.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?