Agráripari céget alapított Tiborcz István

Agráripari céget alapított Tiborcz István

agrarszektor.hu
Decemberben létrejött a BDPST Agráripari Zrt., a Tiborcz István többségi tulajdonában levő cégcsoport legújabb tagja. A cégcsoport ezzel új területre lépett, mivel eddig főleg az ingatlanpiacon és a turizmusban tevékenykedtek.

2023. december 19-én újabb vállalkozással bővült a Tiborcz István többségi tulajdonában lévő BDPST Zrt.: ekkor jegyezték be ugyanis a BDPST Agráripari Zrt.-t a szokásos ötmillió forintos jegyzett tőkével. Az új cég főtevékenysége ugyan az üzletviteli, és egyéb vezetési tanácsadás, de a nevéből arra lehet következtetni, hogy az agráriumban fog dolgozni - írta meg az mfor.hu. Ez új irányt jelenthet, hiszen a BDPST csoport eddig zömmel az ingatlanpiacon és a turizmusban bukkant fel.

Azt eddig is lehetett már tudni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök veje őstermelőként biogazdálkodást folytat 300 hektáron több mint hét esztendeje, valamint a BDPST idén tavasszal megszerezte a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék egyik meghatározó borászatát, a Patricius Borházat. Szőlőbirtokaik 4 település határában 68,5 hektáron (Tokaj, Bodrogkeresztúr, Bodrogkisfalud, Sárazsadány), 6 dűlőben találhatóak.

Az új cég többi adata megegyezik a BDPST korábbi vállalkozásainak ismérveivel, így a Pasaréti úton van a központja és Malik Zoltán az ügyvezetője. Hogy pontosan mivel fognak foglalkozni, azt egyelőre még nem lehet tudni.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!