Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.28. szombat

agrarszektor.hu
Változóan felhős idő valószínű általában néhány órás napsütéssel - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.10.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.10.28.) napon.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.10.28.) napon.

2023.10.28. szombat: Változóan felhős idő valószínű általában néhány órás napsütéssel. Elsősorban a nap első felében, főként az ország déli felén várhatók záporok, néhol az ég is megdörrenhet. A délnyugati, déli szél többnyire mérsékelt, északkeleten továbbra is élénk, néhol erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között várható.
Késő estére 8 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2023.10.29 vasárnap: Az északkeleti tájakon a köd, rétegfelhőzet helyenként csak lassan oszlik fel, másutt a fátyolfelhők mellett többórás napsütés valószínű. Északkeleten néhol előfordulhat szitálás, gyenge eső. A déli, délnyugati szelet sokfelé élénk, a Dunántúlon erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 23 fok között alakul, de az északkeleti határnál hűvösebb is lehet.

Friss híreink:

Új növény jelenhet meg a magyar földeken: ez még a szárazságnak is ellenáll

A tavalyi aszály után sok helyen felmerült a kérdés, milyen szárazságnak ellenálló növények jelenhetnek meg a közeljövő növénytermesztésében. Ezek közé tartozhat a földimogyoró, amely a világ mezőgazdaságában fontos szerepet tölt be és úgy tűnik Magyarországon is ismét alternatíva lehet.

Lerántotta a leplet a szakember: ezen múlik a ponty ára karácsonykor

A hazai tógazdaságokban is elkezdődtek a lehalászások és a tavalyi aszályos év után idén egy jobb évet zárhatnak a haltermelők, pontos számokat decemberben közöl az ágazat, de úgy tűnik idén 15-20 százalékkal nagyobb lehet a haltermés a tavalyinál. A ponty tóparti ára idén 13-15 százalékkal csökkent az alacsonyabb takarmányozási költségeknek köszönhetően.

Bejött a magyar gazdák számítása: ez a növény lehet az idei év nagy nyertese

Bár a kukorica és a búza nagyon sokáig közel azonos méretű vetésterülettel rendelkezett Magyarországon, a tavalyi nagy aszály hatására idén mintegy 12 százalékkal kisebb területen vetettek kukoricát a magyar gazdák. Az év nagy kérdése volt, hogy milyen lesz az idei termés, és hogy bejön-e azoknak a számítása, akik idén is kitartottak a kukorica mellett, vagy azoknak lesz igazuk, akik kevesebbet vetettek belőle. Az Agrárszektor által elvégzett gyors felmérés az előbbi álláspontot látszik igazolni: az általunk megkérdezett gazdák döntő többsége arról számolt be, hogy toxinmentes, jónak mondható eredmények születtek, bár idén is voltak olyanok, akiknek kevesebb szerencséjük volt a kukoricával.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Nem semmi: ekkora fizetéssel lehet kimaxolni az 50 milliós CSOK Plusz hitelt 2024-től

A szerdán bejelentett új CSOK Plusz otthonteremtési támogatás fontos sajátossága, hogy egy tisztán hitelkonstrukcióról van szó, tehát ennek már nem lesz vissza nem térítendő állami támogatás része. A támogatást igénylők tehát banki hitelbírálaton fognak átesni, és csak azok fognak átmenni ezen a szűrőn, akik elég nagy jövedelemmel rendelkeznek a hitel törlesztéséhez. Adódik tehát a kérdés, mekkora jövedelemre lesz szükség a 15, 30 és 50 milliós támogatott hitelek igényléséhez?

Ingük-gatyájuk rámegy a magyaroknak egy tisztességes temetésre: ezt mégis hogy gondolják?

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki tisztességes módon szeretne elbúcsúzni szeretteitől. Az elmúlt években jelentősen megnőttek a temetkezési költségek. Egy koporsós temetés akár már 400 ezer forintba is kerülhet. Éppen ezért egyre többen keresik az alternatív megoldásokat. Az elszálló árak nehéz helyzetbe hozták a temetkezési szektort is, ám egy kis kreatívítással a vállalkozások képesek lehetnek alkalmazkodni a változó gazdasági környezethez. Többek között erről is beszélt a Hello Vidéknek a Magyar Temetkezési Szolgáltatók Országos Szakegyesületének elnöke, Palkovics Katalin.  

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?