Óriási mázlija volt a magyar horgásznak: kifogta Európa legnagyobb tokhalát

Óriási mázlija volt a magyar horgásznak: kifogta Európa legnagyobb tokhalát

agrarszektor.hu
Új faj szerinti abszolút tórekord született a Maconkai-víztározón a lapátorrú tok kategóriában. A Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE) közlése szerint azonban a hal azonban országos és Európa-rekordnak is számít.

Június 24-én, szombaton Lubai Nikolett egy 130 centiméter hosszú, 86 centiméter kerületű, 34,45 kilogrammos lapátorrú tokhalat terelt a szákba. A Maconkai-víztározó rekordlistájára feltöltött adatlapból az is kiderült, hogy a sikert eredményező csali pellet volt. A fogás azonban nemcsak a helyi vízrendszer új csúcstartója, hanem új országos rekord és új Európa-rekord is - írta meg a Pecaverzum.

A Maconkai-víztározón vezetik Európa legnagyobb édesvízi rekordlistáját, amelyen több mint 6000 horgász közel 49 ezer rekordfogás található meg. Nagytestű lapátorrú tokokat nagyon ritkán sikerül a horgászoknak „elcsípniük”, az adatbank összesen 63 ilyen űrlapot tartalmaz. Lubai Nikolett egyébként gyakorlott horgásznak számít Maconkán, a rekordlistán 26 darab hala található meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!