Mi történik itt? Jön a nulla százalékos zöldség-gyümölcs áfa a hollandoknál?

Mi történik itt? Jön a nulla százalékos zöldség-gyümölcs áfa a hollandoknál?

agrarszektor.hu
Szeptember 19-én fog dönteni a holland kormány arról, hogy mentesítsék-e a zöldségeket és gyümölcsöket a forgalmi adó alól. Előfordulhat azonban az is, hogy a döntéshozók más, alternatív intézkedéseket hoznak majd a fogyasztás növelése érdekében.

Marnix van Rij holland pénzügyminiszter a parlament költségvetési bizottságának előkészítő plenáris ülését követően közölte, hogy a kormány többi tagjával egyeztetve szeptember 19-én döntenek arról, 2024-től bevezetik-e a zöldségek és gyümölcsök általános 0%-os ÁFA-kulcsát, vagy alternatív intézkedéseket hoznak a fogyasztás élénkítése érdekében - írta meg a FruitVeB. A GroentenFruit Huis információi szerint a mostani ülésen a kabinet világossá tette, hogy a zöldség- és gyümölcsfogyasztás növelése és a termékek elérhetőbbé tétele érdekében az ÁFA csökkentése egy általános eszköz, amelyet több speciális intézkedés is megtámogathat.

Ilyen intézkedés lehet például az iskolai étkeztetés egészségesebbé tételére vagy az egészséges munkakörnyezet kialakítására vonatkozó rendelet bizonyos passzusai is segíthetnek a cél elérésében. Jelenleg a javaslatok kidolgozása, például a konkrét termékkör meghatározására vonatkozó elképzelése tisztázása zajlik, a végső verdiktet a szeptemberi költségvetési vita során mondja majd ki a kormány.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik

KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?