2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Új korszak kezdődik: meglepő együttműködést jelentett be a Claas és a John Deere

agrarszektor.hu
Közvetlen, gyártótól független felhőalapú adatmegosztást tervez a Claas, a John Deere és a 365FarmNet. A forradalmi lépés számos gazdálkodó és vállalkozó dolgát fogja nagyban megkönnyíteni. A cégek az elképzelést az őszi hannoveri Agritechnica kiállításon fogják prezentálni.

Az elképzelés alapja az, hogy kapcsolatot teremt a három cég saját felhőalapú szolgáltatása között és így lehetővé válik az ott tárolt és kiértékelt adatok elérése más gépekről is - írja a Future Farming.A több gyártótól származó traktor-, kombájn- és permetezőflottával rendelkező felhasználók kiválaszthatnák a három közül a számukra legkényelmesebb, leginkább megszokott felhőalapú platformot, de közben a másik kettőhöz tartozó gépek felől is tudnának adatokat fogadni és továbbítani. Vagyis az adatok ugyanúgy elérhetőek lennének a JD Operations Centre, a Claas Telematics és a 365FarmNet számára, és valós időben lehetne továbbítani őket egyik felhőből a másikba.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Ez az együttműködés hatalmas előrelépés lesz az adatmegosztás és -menedzselés terén, valamint megerősíti a big data technológia mezőgazdasági területen való alkalmazásának fontosságát. A projektben résztvevő cégek szerint a DataConnect névre keresztelt technológia új korszakot jelent a precíziós mezőgazdaságban.

A technológia lehetővé teszi az összes fontos gépadat megosztását, mint például a jármű aktuális helyzete, az üzemanyagtank állapota, a gép aktuális műszaki állapota és sebessége, valamint ezen adatok múltbéli, naplózott változatai is. A felhasználók számára egy helyen lesznek elérhetőek a szükséges beállítások a járművekhez, de a cégek tervezik az agronómiai adatok megoszthatóvá tételének megvalósítását is.

Az érintett cégek úgy nyilatkoztak, hogy a felhők közti kommunikációhoz szükséges interfészt úgy alakítják ki, hogy az a jelenlegi ipari sztenderdeket támogassa. A cégek továbbá kijelentették, hogy a projekt során szerzett tapasztalataikat meg fogják osztani az Agricultural Industry Electronics Foundation (AEF) jelenleg is futó projektjeivel.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?