2024. május 29. szerda Magdolna

A világ vezető agrárplatformját építené ki a Yara és az IBM: 2019 végén indulhat

agrarszektor.hu
A norvég Yara és az amerikai IBM összefogott, hogy létrehozzák a világ vezető digitális agrárplatformját. Az első szolgáltatások 2019 végén már elindulhatnak - írja a farms.com.

A tervek szerint 100 mmillió hektárt ölelnének fel az új platformmal, ami a világ művelt területeinek 7 százalékát teszi ki. A májusban indított közös projektbe mindkét vállalkozás beleteszi speciális szaktudását: az IBM globális szolgáltatóként a háttérrendszert adná hozzá, valamint az időjárási adatokat, míg a Yara a világ meghatározó növénytáplálással foglalkozó cégeként az agráriumban nyert szakismereteit hozná. A több mint 100 éves múlttal rendelkező agrár inputnyag-forgalmazó mintegy ezer agronómussal dolgozik világszerte.


"Mindkét vállalat több mint 65 országban van jelen, és szoros szinergia van az innovációs központjaink között" - mondta Luq Niazi, az IBM kereskedelmi iparágának ügyvezető igazgatója. A gazdaságokban egyre több és több feldolgozandó adat keletkezik, miközben maguk a gazdák csak egy kis részét hasznosítják ezeknek, mivel nehéz értelmezhető információt nyerni belőlük. A két világcég ezen a téren nyújtana nekik segtíséget. De adatokat szolgáltatna a platform a domborzatról vagy az agrárpiacokról is, valamint alkalmassá tennék a modern digitális ezsközök adatainak fogadására is.

A fejlesztés jelenlegi fázisában még csak az innovációs csoportokat alakítják ki az USA-ban, Európában, Szingapúrban és Brazíliában. Az első szolgáltatások mégis már idén év végén elindulhatnak a cégek reményei szerint. Tekintve a Yara szaktudását, nem meglepő, hogy az egyik beépülő szoftver éppen a tápnanyag-utánpótlás számításában lenne a gazdák segítségére.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?