Biztosan jól tárolod a kerti gépeket? Ezekkel a trükkökkel nem lőhetsz mellé

agrarszektor.hu
Mi a megfelelő hőmérséklet az akkus kerti gépek tárolására? Esőben használhatjuk őket? Optimálisan töltjük az akkukat? Bár kerti növényeink épp téli álmot alszanak, a tavasz közeledtével nem csak a növényvilág igényel törődést, hanem a kerti gépeink is. Adunk most néhány tippet ahhoz, hogyan tároljuk akkumulátoros gépeinket a maximális élettartamuk elérése érdekében.

Tavasztól késő őszig szinte minden hétre jut valamilyen kerti teendő, ezért fontos, hogy milyen gépeket vásárolunk és azokat hogyan tároljuk. Az akkumulátoros kerti gépek a teljesítményük mellett számtalan előnnyel rendelkeznek, használatukkal többek között megszabadulunk a füsttől és a zajoktól - írja közleményében a Stihl. 

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

 

Tippek az akkus gépek hosszabb időtartamú használata érdekében:

1. Az akkut nem szükséges teljesen lemeríteni első használat előtt

Az akkus kerti gépek megvásárlásuk után azonnal használatba vehetők. A hagyományos akkukkal ellentétben ugyanis már nincs szükség kisütésükre, majd a teljes feltöltésre.

2. Ne várjuk meg, hogy az akkuk lemerüljenek

A mai modern technológián alapuló akkumulátorokat nem szükséges 100 százalékosra feltölteni. Nem kell oda figyelni sem a töltési ciklus hosszára, sem a kisütésre, mert ezek az akkumulátorok bármikor tölthetők, akár 5-10 perces résztöltéssel, akár a teljes töltési ciklus végéig is.

3. Az akkut tartsuk távol a nedvességtől, párától

Az akkumulátorokat közvetlen időjárási tényezőktől (erős napsütés, nagy meleg, eső, fagy) óvni kell. Tiszta, száraz, vegyszerektől mentes helyen tároljuk őket, így várható a leghosszabb élettartam. Az ideális töltöttségi szint hosszabb tárolás esetén 30 százalék.

4. Tárolásukhoz biztosítsuk a megfelelő hőmérsékletet

A lítium-ionos akkumulátorok tárolás közben alig veszítenek a töltöttségükből, 0 fok alatti hőmérséklet esetén azonban hamar lemerülnek. Éppen ezért fontos odafigyelnünk arra, hogy ideális hőmérsékleten tároljuk gépeinket.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?