2024. április 28. vasárnap Valéria

Bekameráznák az összes vágóhidat

agrarszektor.hu
Kötelezővé tenné a skót kormány a biztonsági kamerák használatát a vágóhidakon. A tervek szerint az ezzel kapcsolatos jogszabályt még idén a parlament elé terjeszthetik. A szabályozás célja, hogy betartassák az állatjóléti előírásokat.

A skót kormány idén terjesztheti a parlament elé azt a jogszabályt, amely az összes skóciai vágóhídon kötelezővé tenné biztonsági kamerák telepítése. A kamerákat azokon a helyszíneken tennék kötelezővé, ahol az élő állatok tartózkodnak. 

Az indoklás szerint a szabályozás célja, hogy betartassák a legmagasabb szintű állatjóléti előírásokat a skót vágóhidakon. A jogszabály előterjesztésével kapcsolatos döntés azt követően született meg, hogy a kormány konzultációt folytatott az iparággal, ahol a válaszadók többsége támogatta a javaslatot. 

Ahogy az agrárszektor.hu is megírta, Angliában már 2018-ban felmerült, hogy kötelezővé teszik a videófelügyeletet az ottani vágóhidakon. Arról azonban nincs információi, hogy a felmerült tervekből mostanáig mennyi valósult meg.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!