Razziázik a NAV az őstermelőknél

agrarszektor.hu
Vizsgálatot indít a Nemzet Adó- és Vámhivatal (NAV) mezőgazdasági őstermelőknél. Az ellenőrzések október 15-től kezdődnek.

Ellenőrzésre elsősorban azok számíthatnak, akik személyi jövedelemadó bevallásukban a folyósított támogatásokat, illetve a felvásárlóktól kapott összeget nem teljes körűen szerepeltették - közölte a NAV. Ugyancsak vizsgálatra számíthatnak azok, akik helytelenül határozták meg járulékalapjukat, nem vagy nem megfelelő összegben vallották be egészségügyi hozzájárulási kötelezettségeiket, illetve jogosulatlanul érvényesítettek a személyi jövedelemadó-kedvezményt.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye, az Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. A konferencián szó lesz arról, milyen gyökeres adózási változásokra kell számítaniuk az őstermelőknek, a családi gazdaságoknak, az agrárvállalkozóknak és a gazdasági társaságoknak? Könnyebbé válnak-e az adó- és járulékfizetési szabályok, illetve több marad-e a termelők zsebében? Ne hagyja ki a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciát november 28-29-én!


Az ellenőrzések október 15-től kezdődnek. A NAV számára kiemelt feladat a bejelentési kötelezettség megfelelő teljesítésének ellenőrzése is.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!