2024. május 9. csütörtök Gergely

Ő vezetheti a Miniszterelnökséget

agrarszektor.hu
Biztosnak tűnik, hogy a Fidesz frakcióvezetői tisztségében Kocsis Máté váltja Gulyás Gergelyt, aki a Miniszterelnökséget vezető miniszterként folytatja munkáját - adta hírül a Magyar Idők. Lázár Jánost egy nála 6 évvel fiatalabb jogász kolléga követheti ebben a pozícióban.

Gulyás Gergely (1981) jogász végzettségű szakember, 2006-tól a Fidesz országos választmányának tagja. 2010-től 73 önálló indítványt nyújtott be a parlamentnek és 181-szer szólalt fel. Azon három személy egyike, akikre a kormánypártok az új alkotmány megszövegezését bízták. Az aktív és az ellenzék körében is elfogadott szakember a törvényalkotási bizottság éléről tavaly októberben került a Fidesz frakció vezetői pozíciójába.

Gyulyás Gergely tapasztalt jogi kérdésekben, ezzel magyarázható, hogy esélyes a Miniszterelnökség vezetésére egy olyan időszakban, amikor a 2021 utáni Európa közös költségvetése és "játékszabályai" formálódnak. Németül középfokon, angolul tárgyalási szinten beszél. Kvalitásaiban a közgazdász végzettségű Szíjjártó Péter hasonló hozzá, akinek a neve szintén felmerült a Miniszterelnökség vezetése kapcsán (Heti Válasz). Utóbbi angolul felsőfokon, németül középfokon, oroszul társalgási szinten beszél, de megtartotta külgazdasági és külügyminiszteri pozícióját.

MTI Fotó: Beliczay László

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?