Anglia a világ legszigorúbb állatvédelmi szabályozására készül

agrarszektor.hu
Az angolok sorban vezetik be az egyre szigorúbb állatvédelmi intézkedéseket. Most azt fontolgatják, hogy a brexit után teljesen leállítják az élő állatok szállítását.

Nagy-Britanniában  évente  több mint 4000 juhot szállítanak át Európa kontinentális felére vágás céljából. A brit állatorvosi szövetség elnöke, John Fishwick úgy véli, az a helyes, ha a haszonállatokat a lehető legközelebb a termelés helyszínéhez vágják, és nem kínozzák utaztatással. Az állatnak nem élve kell elérnie a rendeltetési helyét, hanem hús formájában - mondta. Ez a vélekedés nemcsak állatvédelmi okokból lehet szimpatikus Angliában, hanem a termék hozzáadott értékét is növeli.

EZ IS ÉRDEKELHET
Mindenestere az angolok szigorítani akarják az állatvédemi előírásokat a szállításban. Az is elképzelhető, hogy a brexit után  - elsőként a világon - teljes egészében betiltják azt. A brit mezőgazdasági minisztérium egy hathetes konzultációt indított a témában. "Minden opciót megvizsgálunk, az állatszállítás körülményeinek javításától kezdve a transzport teljes betiltásáig" - nyilatkozta az agrárminiszter, Michael Gove, hozzátéve, hogy Anglia máris a világ legszigorúbb állatvédelmi reformját hajtotta végre. Utalt a nemrég bevezetett videókamerás megfigyelésre a vágóhidakon és az állatkínzásért járó 5 éves fegyházbüntetésre.

Angol juhok úton
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?