2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Lázár: az éttermi üditők kisebb áfájáért is lobbiznak

agrarszektor.hu
Felvetődik, hogy január elsejétől miért nem csökkent az üdítőitalok áfája is az éttermekben? - mondta kormányinfós tájékoztatóján Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A kormány várhatóan márciusban elemzi az év eleji áfacsökkentések utáni helyzetet.

Az üdítőitalgyártók érdekképviselete máris felvette, hogy - az éttermi szolgáltatásokhoz hasonlóan - miért nem csökkent január elsejétől az üdítőitalok áfája is a vendéglátóhelyeken - közölte Lázár János. Mint ismert, januártól az éttermi szolgáltatások áfája 27 százalékról 18 százalékra mérséklődött.

Máris több további, éttermeket érintő áfacsökkentési kezdeményezés van a kormány előtt - tette hozzá Lázár János. A Nemzetgazdasági Minisztérium egyelőre összegyűjti a felmerülő információkat, a kormány pedig várhatóan márciusban hallgat meg jelentést a januári áfamérséklések utáni helyzetről.

Mint ismert, az élelmiszergazdaságban több terméknél is csökkent az áfa januártól. A friss tejeknél 18 százalékról, a tojásnál és a baromfitermékeknél 27 százalékról 5 százalékra mérséklődött a kulcs.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06