Feketéznek a horgászok, ha halat adnak el az éttermeknek

agrarszektor.hu
Legálisan nem tudják értékesíteni a horgászok a vendéglátóhelyeknek azokat a halakat, amelyeket kifognak. A kereskedelmi halászat januári betiltása óta ezért minden kormányülésen óriási vita robban ki, amikor "a halak szóba kerülnek".

Csak feketén tudják eladni az éttermeknek a horgászok az általuk kifogott halakat - ismerte el csütörtöki kormányinfós tájékoztatón Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Továbbra sincs válasz arra a kérdésre, miként lehetne megoldani, hogy a horgászok a kifogott halakat a vendéglátóhelyeknek legális módon értékesíthessék.

A gondot a kereskedelmi halászat betiltása okozza, ami miatt a Dunánál, a Tiszánál és a Balatonnál egyre több helyen merül fel, hogy a vendéglátóhelyek nem jutnak hal alapanyaghoz. Lázár János szerint a szabályozási változtatás nyomán a kormányüléseken mindig óriási vita alakul ki, amikor "a halak szóba kerülnek".

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?