Hatalmas razzia indult: ezt érték el a tüntető tehenek

agrarszektor.hu
Országos ellenőrzést rendelt a tejpiacon Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára. A gazdálkodók tegnapi demonstrációjukon követelték "az áfacsalók és az élelmiszerhamisítók" kiszűrését.

A hétfői budapesti tejtermelői demonstráció nyomán országos ellenőrzést rendelt el Zsigó Róbert, a tárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára. Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elnöke az M1 aktuális csatornán arról beszélt, hogy a Nébih ellenőrzése a beszerzési ár alatti értékesítésre terjedhet ki. Ezen kívül vizsgálhatják a termékek minőségét, például azt, hogy a sajtként árult termék nem tartalmaz-e növényi zsírt, illetve ellenőrizhetik az élelmiszerbiztonságot is.Nyomon követik a termék útját is, így a kereskedőnek bizonyítaniuk kell az áru eredetét is.

A tüntető tejtermelők átadott petíciójukban kifogásolták, hogy a tisztességtelen versenyben elvéreznek a magyar tejtermelők, ezért a külföldről érkező túl olcsó termékek kiszorítását is követelték a Nébih-től. Oravecz Márton szerint az ellenőrzésekben és az információcserében együttműködnek a külföldi társhatóságokkal, de árat nem szabályozhatnak.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?