2024. május 14. kedd Bonifác

Megállapodtak! - Béremelést kapnak a Pick Szeged dolgozói

agrarszektor.hu
Béremelést kapnak a Pick Szeged Zrt. dolgozói a vállalat és az érdekvédelmi szervezetek között kötött bérmegállapodásnak köszönhetően. Egyes dolgozók 10-15 százalékos többletbérhez is juthatnak, mások étkezési támogatást kapnak, a szellemi dolgozóknak pedig 3 százalékkal emelik a bérét.

Megemelik a Pick Szeged Zrt. alkalmazottainak fizetését - jelentette be Mózes Tibor, az Élelmezésipari Munkavállalók Független Szakszervezetének (ÉMFSZ) alelnöke egy sajtótájékozatón. A szegedi vágó, alapanyag-előkészítő, a bajai csontozó és a pécsi csontozó, daraboló területen dolgozók napi teljesítmény alapján 10-15 százalékos többletbérhez is juthatnak.

A bónuszban nem érintett fizikai állománynál alanyi jogon három, differenciáltan pedig további egy százalékos bérfejlesztés várható. Mózes Tibor szerint a 6 hónapnál hosszabb ideje alkalmazott fizikai dolgozók havi háromezer forintos étkezési utalványt kapnak, míg a szellemi munkaköröket betöltők bérét differenciáltan, 3 százalékkal emelik.

Ahogy arról az agrárszektor.hu már korábban beszámolt, a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő Pick Szeged Zrt. pécsi gyárában határozatlan idejű sztrájkba kezdtek a dolgozók. A konfliktus azért alakult ki, mert a gyárban drasztikusan megemelték a teljesítményt, ezért viszont nem fizettek. Végül öt és fél óra után befejezték a munkabeszüntetést és újra munkába álltak az alkalmazottak, mivel közben a szakszervezetek megállapodtak a vállalat vezérigazgatójával az új bérrendszer bevezetéséről.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?