2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Készülődnek az oroszok - Enyhítenék az embargót

agrarszektor.hu
Elutaztak az orosz állategészségügyi hatóság ellenőrei Magyarországról. A szakemberek április huszadika és harmincadika között ellenőrizték azokat a magyarországi üzemeket, amelyeket az orosz hatóság már korábban felvett az engedélyezett létesítmények listájára. A vizsgált tizenhat cég között nemcsak vöröshúsokat feldolgozó üzemek, de baromfi-és tejipari vállalatok is szerepeltek. Az eredményeket 1-2 hónapon belül véglegesítik.

Végeztek az orosz ellenőrök azzal az ellenőrzéssel, amelyet április huszadika és harmincadika között tartottak hazánkban. Olyan magyar üzemeket vizsgáltak, amelyeket az orosz hatóság már korábban felvett az engedélyezett létesítmények listájára - számol be az MTI.

Az ellenőrzés a tavalyi audithoz hasonlóan technikai jellegű volt. A vizsgálat célja az volt, hogy amennyiben az orosz fél enyhít az unióra bevezetett embargón, az engedélyezett cégek azonnal szállíthassanak Oroszországba. Az eredményeket ugyan csak 1-2 hónapon belül véglegesítik, de az orosz szakértők már elismerően nyilatkoztak a magyar hatóságok segítőkészségéről - emelte ki Bognár Lajos, országos főállatorvos, az élelmiszerlánc-biztonságért felelős helyettes államtitkár.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06