2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Elindult a termelés a Nestlé büki üzemében

agrarszektor.hu
A 13 milliárd forintos beruházással felszerelt 4 új gyártósornak köszönhetően megduplázza alutasakos kapacitását az állateledel-gyártás régiós központja.

"15 év alatt összesen 35 milliárd forintos beruházást létesítettünk Bükön, az elmúlt 3 évben megdupláztuk a helybéli foglalkoztatottak számát. Az állateledel-gyártás közép-európai központjaként elismert büki gyárunkban 780-ra emelkedett a munkavállalók száma. Bük kulcsfontosságú szerepet tölt be a Nestlé európai életében, az elmúlt évek helyi beruházásaival nem csupán Bük, hanem Magyarország iránt is elköteleződtünk" - mondta Michael Nixon, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, aki hozzátette, a mostani beruházással 165 helyi szakembernek biztosítottak munkahelyet.

"A tavalyi, 13 milliárd forintos bővítés nyomán az év elejére felszerelt 4 új gyártósor a világ leggyorsabban megvalósított Purina beruházása" - mondta az átadó ünnepségen Andrew Ethell, a Nestlé Purina PetCare gyárigazgatója. Az áprilisban beinduló termeléssel megduplázza alutasakos gyártását a büki komplexum, amely megfelel a legmagasabb környezetvédelmi előírásoknak, és a bővítés ellenére nem növeli gőz- illetve vízkibocsátását. A hazai eladások mellett 25 országba - többek között Németországba, Lengyelországba, Csehországba, Szlovákiába, Ausztriába, Oroszországba és Ukrajnába - exportál állateledelt a vállalat.

A Nestlé összesen több mint 50 milliárd forint értékű beruházást létesített Magyarországon 1991 óta, helyi gyárai regionális központokká váltak. A büki, kékkúti, szerencsi és diósgyőri gyáraknak köszönhetően a teljes termelés több mint 80 százaléka exportra készül, a Magyarországon gyártott termékek közel 40 országba jutnak el. A Nestlé Hungária Kft. külső beszállítóinak több mint 80 százaléka magyar vállalkozás (a cégek számát tekintve).

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06