Marokkó felé kacsintgatnak a brit búzatermesztők

agrarszektor.hu
Új, "vidéki" mezőgazdasági minisztere van a franciáknak, jövőre 17 éves mélyponton lesz az amerikai kukoricatermés az idei szárazság miatt, a brit gabonatermesztők pedig Marokkó felé kacsingatnak. Lapszemle.

Új mezőgazdasági minisztere van Franciaországnak, akiről elismerően írják a helyi lapok, hogy végre egy mezőgazdasági miniszter, vidéki háttérrel rendelkezik. Stéphane Le Follnak azonban nem csak a háttere eltérő az olyan elődeihez képest mint Bruno Le Maire, hanem a KAP-reformmal kapcsolatban is teljesen eltérő álláspontot képvisel, és szeretnék, ha a franciáknak még nagyobb beleszólása lenne ezen közös uniós irányelvek meghatározásáab, írja az agra-net.com.


A Reuters által megkérdezett 21 elemző szerint 2013-ban 17 éves mélyponton lesz az amerikai kukoricatermés, köszönhetően az idei időjárásnak. Az elemzők szerint idén ugyanez a termés ötéves mélyponton lesz.


A marokkó exportra gyúrnak a brit búzatermesztők, mert az észak-afrikai országban szintén hatalmas szárazság pusztít, írja a thecropsite.com.
A helyi mezőgazdasági hatóságok szerint ugyan a termesztési adottságok javultak az országban az elmúlt években, idén Marokkónak 1,5 millió tonna importgabonára lesz szüksége.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?