2024. május 15. szerda Zsófia, Szonja

40 kismalacot kapott Ároktő, 9 rossz helyre került

agrarszektor.hu
Idén a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei halmozottan hátrányos helyzetű település, Ároktő részesülhetett elsőként a Minden Gyerek Lakjon Jól! alapítvány élőállatokból álló adományából - írja az agrarunio.hu.

Az 1200 főt számláló Ároktő idén összesen negyven kismalacot kapott a hozzájuk járó táppal együtt.

Hegedűs Zsuzsa, az alapítvány kuratóriumának elnöke az újságíróknak elmondta, idén 12521 család vesz részt a programban, a tavalyiakkal együtt pedig 28 ezer rászoruló család kap, illetve kapott idén vetőmagot, tyúkot, napos és előnevelt csirkét, valamint malacot az alapítványtól. Eddig összesen 10 ezer tyúkot, 200 ezer előnevelt csirkét, 50 ezer napos kacsát és ezer malacot osztottak szét.

Lehetőség lesz továbbá arra, hogy az induló szociális szövetkezetekben az önfenntartáshoz szükséges mennyiségen túl a megtermelt tojást, zöldséget a rászoruló családok értékesíthessék, valamint hogy különféle mezőgazdasági munkákkal önfenntartóvá válhassanak.

Sajnos az Ároktőre kirendelt 40 állatból 9 a listán nem szereplő családokhoz került, Hegedűs Zsuzsa szerint az önkormányzatok hibájából, akik idén nem biztosítottak helyi dolgozókat az átadás lebonyolítására. Az érintett családok számíthatnak a polgármester és az önkormányzat bocsánatkérésére, az elmaradt élőállat-adományt pedig később mindenképp megkapják.

 


NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?