Az LMP és Orbán is egyetért: meg kell szüntetni a Paksi Atomerőmű állami támogatását

agrarszektor.hu
Megszavazta Orbán Viktor azt az LMP-s javaslatot, amely megszüntetné a Paksi Atomerőmű állami támogatását. Az LMP üdvözölte a döntést.

Sűrűn hangoztatott nézet, hogy az atomenergia olcsóságának oka, hogy jelenlegi ára tartalmazza a majdani bezárás, leszerelés és nukleáris hulladék-elhelyezés költségeit is. Azonban ez a kijelentés Magyarországon nem állja meg a helyét, hiszen - ahogy a LMP közleményéből kiderül - A Központi Nukleáris Pénzügyi Alap (KNPA) mintegy 19 milliárd forintos éves kiadását csak felerészben fedezi a Paksi Atomerőmű, felerészben viszont a központi költségvetés támogatására szorul - számol be a HVG.

Az LMP-s Jávor Benedek ezért azt javasolta, hogy az alap kiadásait teljes egészében állja a Paksi Atomerőmű, így egyszerűsödne és átláthatóbbá válna a költségelszámolás, a felszabaduló állami forrásokból pedig civil szervezeteket lehetne támogatni.

Az LMP üdvözölte Orbán Viktor támogatását az ügyben, reményeik szerint pedig ezek után a kormány többi tagja is támogatja javaslatukat.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?