Határidőre kell befejezni az NDP-s beruházásokat

agrarszektor.hu
Lezárult a cukorgyárak bezárását kompenzáló Nemzeti Diverzifikációs Program (NDP) keretében benyújtott támogatási kérelmek elbírálása. A határozatokat a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a napokban postázza az érintetteknek.

A támogatási határozatokhoz kapcsolódóan a 2010. áprilisban benyújtott kifizetési kérelmekre szeptemberben közel 200 millió forintot hagyott jóvá és fizetett ki az MVH. Az októberben benyújtott kifizetési kérelmek alapján jóváhagyott támogatási összegek folyósítása 2011 márciusában várható.


A beruházás megvalósítása, illetve elszámolása során a jogerős támogatási határozattal jóváhagyott elszámolható kiadások összegének legalább 90%-át teljesíteni kell. A beruházás megvalósítása határidőhöz kötött és határidő hosszabbításra nincs lehetőség!


A határidők változásáról szól a napokban megjelent minisztériumi rendelet. Ennek értelmében azon ügyfeleknek, akik a támogatási határozatukat 2010. november 30-a előtt vették kézhez, 2011. március 31-ig kell a beruházást megvalósítaniuk. A 2010. november 30-a után kézhez kapott határozatok esetében legkésőbb 2011. december 31-ig kell a támogatott tevékenységet megvalósítani.


Minderről részletes információ a Magyar Közlönyben megjelent 48/2010-es (XII.31.) minisztériumi rendeletben olvasható.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?