Földhöz juttatná a kormány a gazdákat

agrarszektor.hu
A Vidékfejlesztési Minisztérium néhány hónapon belül kidolgozza azt a keretrendszert, amely biztos hátteret nyújt azoknak a fiataloknak, akik a jövőben megélhetésként és életformaként a gazdálkodást választják - olvasható a VM honlapján.

Fazekas Sándor a Karcagon megrendezett III. Ifjú Gazda Kongresszuson hangsúlyozta: a kormány már az elmúlt hónapokban is számos döntésével segítette a magyar gazdálkodók versenyképességének erősítését, és javította feltételrendszerüket. Példaként említette a családi gazdaságok adó- és illetékmentes öröklésének lehetővé tételét, továbbá a hazai piac "megnyitását" a helyi termelők, mint beszállítók előtt.

Az átfogó életpálya-modell keretrendszer egyik legfontosabb eleme, hogy a Nemzeti Földalapból lehetővé teszik a földhöz jutást mindazok számára, akik életvitelszerűen elkötelezik magukat a mezőgazdaság mellett. Hozzátette: tartalmazni fogja a rendszer az agrártámogatások igénybevételének lehetőségeit és feltételeit is.

Fazekas Sándor elmondta: a program 2011. első felében el kell készülnie, összhangban Magyarország uniós elnökség idejére szóló célkitűzéseivel.

A MAGOSZ Ifjú Gazda Tagozata szervezésében lezajlott kongresszus résztvevői a miniszter előadásán kívül részletes tájékoztatást kaptak az agrártámogatásokkal kapcsolatos aktuális információkról.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?