Célegyenesben az összeolvadás: ez a hazai gabonapiacra is kihat

Célegyenesben az összeolvadás: ez a hazai gabonapiacra is kihat

agrarszektor.hu
Kizárólagos irányítást szerez az East Grain és leányvállalatai felett az AGROFERT. Az ügylet részvények megszerzésével és alaptőke-emeléssel valósul meg. A cégek 2023. október 20-án kötötték meg azt a megállapodást, miszerin az AGROFERT az East Grain többségi részvényesévé válik, a társaság alaptőkéjének és szavazati jogainak összesen 65%-ával.

Az AGROFERT egy Csehországban alapított részvénytársaság, amely leányvállalataival együtt alkotja az AGROFERT Csoportot, amely a cseh és szlovák mezőgazdaság és élelmiszeripar egyik legfontosabb vállalatcsoportja. Emellett Európa jelentős nitrogénműgyártója, valamint Csehország fő vegyipari vállalata - írja az ec.europa.eu. Az AGROFERT Csoport mezőgazdasággal, élelmiszer-előállítással, mezőgazdasági gépek értékesítésével és forgalmazásával, valamint műtrágya, ileltve szerves és szervetlen kémiai termékek gyártásával foglalkozik.

Az East Grain Group mezőgazdasági termékek és kapcsolódó szolgáltatások széles portfólióját kínálja elsősorban Romániában, Magyarországon és a régió más országaiban. A csoport gabona, olajos magvak és takarmány-alapanyagok kereskedelmével, valamint a mezőgazdasági alapanyagok és műtrágyák kereskedelmével foglalkozik. Az East Grain Csoport a mezőgazdasági termékek raktározási és kezelési szolgáltatásait is nyújtja, valamint hazai és nemzetközi szállítmányozási tevékenységet végez.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?