2024. május 6. hétfő Ivett, Frida
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.24. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.24. szerda

agrarszektor.hu
Nagyrészt borult lesz az ég, de napközben az Alföldön, délutántól pedig már Borsodban is szakadozik, vékonyodik, gomolyosodik a felhőzet - derül ki az Agrárszektor szerdai (2024.04.24.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2024.04.24.) napon.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2024.04.24.) napon.

2024.04.24. szerda: Nagyrészt borult lesz az ég, de napközben az Alföldön, délutántól pedig már Borsodban is szakadozik, vékonyodik, gomolyosodik a felhőzet. Napközben egyre inkább az ország északi, északnyugati felére korlátozódik az eső, míg az Alföldön zivatarok is lehetnek. Többfelé megerősödik a nyugatias szél, zivatar környezetében akár viharos lökés is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon, Budapest körül és északon 7 és 13, az Alföldön 12 és 19 fok között alakul. Késő estére 4 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Térségünk fölött áthaladó ciklon miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevőktől fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2024.04.25 csütörtök: Gomolyfelhő-képződés várható általában sok napsütéssel, de kisebb körzetekben felhős maradhat az ég. Elszórtan zápor kialakulhat. Az északnyugati szél többfelé megélénkül. A csúcshőmérséklet általában 12 és 17 fok között valószínű, a felhősebb tájakon lehet ennél hűvösebb.

Friss híreink:

1740 óta örökítik meg a szőlőhajtásokat Kőszegen

A történelmi hagyományokban egyébként is bővelkedő Kőszegen csaknem három évszázados tradíció kapcsolódik a szőlőtermeléshez és borászathoz: a dunántúli kisvárosban 1740 óta minden évben ezen a napon a friss szőlőhajtásokról kis festményeket készítenek a híres Szőlő Jövésnek Könyvébe. A kezdetek óta egyetlen évet sem hagytak ki a helyiek, még a háborús időkből is vannak bejegyzések, így a könyv jóval több, mint lokális érdekesség. A páratlan kódex agrártörténeti és muzeológiai értékén túl a klímaváltozás egyedülálló dokumentuma is egyben.

Hogyan pályázhat sikeresen az élelmiszeripar? - Kiderül az Agrofood Konferencián

Milyen vidékfejlesztési pályázati lehetőségek nyílnak meg idén az élelmiszeri cégek számára, és hogyan lehet benyújtani sikeres pályázatokat? - ez lesz az egyik kiemelt témája az Agrofood Konferenciának, amelyet idén először rendez meg a Portfolio Csoport. A május 22-i kecskeméti hiánypótló rendezvény tematikus módon foglalkozik a hazai élelmiszeripart érintő legfontosabb témákkal.

Bezzeg a sógoroknál? – az osztrák mezőgazdaság a turizmus díszlete

Az osztrák mezőgazdaság a rá jellemző kis birtokméretekkel és földrajzi viszonyokkal aligha jelentene biztos megélhetést az ágazati szereplőknek, akiknek régóta inkább a falusi turizmus és vendéglátás, az „alpesi idill” jelenti az érdemi bevételt – az uniós és nemzeti támogatások mellett. A tényleges mezőgazdasági munkát, sőt, egyre inkább a szolgáltatásokat is vendégmunkások végzik, az ágazat a ráépülő feldolgozással együtt azonban így is prémium minőségű, gyakran helyi jellegű és biominősítésű élelmiszert képes előállítani, amely magáénak tudhatja az osztrák lakosság töretlen elkötelezettségét is.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Litván sztárbank tarolja le Magyarországot: retteghet az OTP, MBH, K&H?

Legutóbb március elején ment neki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Revolutnak, jóllehet a jegybank már régóta és rendszeresen kommunikálja a litván bankkal kapcsolatos aggályait. Úgy tűnik viszont, hogy nem sok sikerrel minden jel szerint a külföldi bank a menetrendszerűen érkező jegybanki közlemények ellenére is töretlen népszerűségnek örvend a magyarok körében. De mégis minek köszönheti a bank ezt a népszerűséget? Igaz vajon az a jegybanki kritika, hogy az ügyfelek pénze veszélyben van a litván banknál? Az alábbiakban ennek jártunk utána.

Horgászok, figyelem! Megszólalt a MOHOSZ, erről minden igazolt egyesületi tagnak tudnia kell

A horgászegyesületek nem csupán a csendes vizek partján található megnyugvást kínálják; közösségi eseményeikkel, versenyeikkel és családi napjaikkal igazi társadalmi hálót szőnek. A horgászat szeretete mellett a közös főzések, a természetvédelmi tevékenységek és a generációk közötti tudásátadás mind hozzájárulnak egy erős, összetartó közösség kialakításához. A horgászegyesületek által szervezett programok nem csupán a tagok számára nyújtanak értékes időtöltést, hanem a helyi közösségek életébe is pozitív változást hoznak, miközben a fenntartható horgászat és a természet szeretetének fontosságát hirdetik. A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) vezetőségével folytatott beszélgetésünk során a horgászegyesületek szerepét és tevékenységeit jártuk körül, melyek nem csupán a horgászat szeretetére összpontosítanak. Nézzük, hogyan formálja a MOHOSZ és a horgászegyesületek a jövőt: nem csak a horgászbotot tartják kézben, hanem a közösség és a természet jövőbeli örökségét is alakítják.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!