MENÜ

Duplázott a Case IH az Év Traktora díjátadón

2018.11.08.

A 25 tagú, európai szakújságírókból álló zsűri immár 22. alkalommal ítélte oda az "Év Traktora" címet négy kategóriában. A bolognai EIMA kiállításon rendezett díjátadón egy jövőbeni változást is bejelentettek.

Az Év Traktora 2019-ben: Case IH Maxxum 145 Activedrive 8

A traktorok az innovációs tartalmuk és a műszaki paramétereik mellett a gyakorlati tesztekben mutatott teljesítményük, használhatóságuk, viselkedésük, kezelhetőségük alapján is megméretésre kerültek. A zsűri tagok ezek alapján pontozással értékelték az egyes traktorokat – köztük a motorikus tulajdonságokat, a sebességváltót, a hidraulikus jellemzőket, a fedélzeti elektronikát, a vezetőfülke kialakítását, a kezelést és komfortot, az opcionális választási lehetőségeket, az egyedi innovációkat és a küllemet, a formát, a dizájnt. A zsűritagok pontszámainak összesítése alapján a legtöbb pontot szerzett traktorok lettek a kategória győztesei.

Az „Év Traktora 2019 – Tractor of the Year 2019” szántóföldi kategória nyertese a Case IH Maxxum 145 Activedrive 8 lett. A tavalyi évhez hasonlóan e kategória nyertese besöpörte az „Év Legszebb Traktora 2019 – Best Design Tractor of the Year 2019” díjat is. Emlékezhetünk, akkor a Valtra Versu T254 Smart Touch tudott duplázni.

Az „Év Univerzális Traktora 2019 – Best Utility Tractor of the Year 2019” kategóriában a Fendt 313 Vario diadalmaskodott.

fendt-313-vario-copia-k

Fendt 313 Vario

Az „Év Speciális Traktora 2019 – Best of Specialized Tractor of the Year 2019” – címre a Same Frutteto Cvt 115 S traktort tartotta érdemesnek a zsűri.

same-frutteto-cvt-115-s-k

Same Frutteto Cvt 115 S

A bolognai EIMA kiállításon rendezett díjátadón azt is bejelentették, hogy a jövő évtől kezdődően megszűnik az "Év legszebb traktora - Best Design" díj, és helyette elindul az "Év fenntartható traktora" kategória, amelyben a technológiai fejlettség, a digitalizáció, a kényelem és a biztonság mellett az energiahatékonyság, a nem hagyományos üzemanyagok használata, és a márka környezetvédelmi elkötelezettsége is fontos kiválasztási szempont lesz.