Gyakran használsz vajat? Akkor ezzel nem árt tisztában lenned
Milyen tulajdonságok és előállítási paraméterek függvénye, hogy mennyire kenhető a vaj?
Milyen tulajdonságok és előállítási paraméterek függvénye, hogy mennyire kenhető a vaj?
Egy új nemzetközi tanulmány szerint az ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztása jelentősen növeli a korai halálozás kockázatát.
Szigorúbb előírások lépnek életbe a tejtermékek megnevezésére és összetételére vonatkozóan az élelmiszerkönyv módosításával.
Harminc országba szállítja majd Győrből az új, burgonya alapú snackjét az Intersnack.
2024-ben az előző évihez képest a nyers tej ára az Európai Unióban 0,3 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.
A nyers tejnek számos eljáráson kell átesnie, mire vajként az asztalunkra kerülhet.
Megjelent a júliusban a társadalmi egyeztetésre bocsátott BM rendelet, amely a közétkeztetés előírásait és a transz-zsírsavakra vonatkozó szabályokat módosítja.
2024 júliusában a 2,8 százalék zsírtartalmú dobozos UHT-tej és a trappista sajt ára is nőtt itthon.
Kevesebb nyers tejet exportál Magyarország, de a tejfelvásárlás is csökkent 2022-ben.
Tart a tejárlejtmenet Magyarországon, és már a fogyasztói árakon is meglátszik, de még nem eléggé.
A kereskedelmi forgalomban kapható burgonyák tulajdonságait vizsgálták a Nébih szakemberei.
Egyértelmű, és nagyon látványos, hogy mennyire drágulnak a tejtermékek a magyar boltokban.
Hihetetlen, mennyire megemelkedett a tejtermékek ára itthon, novemberben sem lett olcsóbb semmi.
Ismét fellángolt a régi vita, hogy melyik az egészségesebb: a vaj vagy a margarin?
Elképesztő, mennyi külföldi tej és tejtermék van az üzletek polcain.
Brutálisan megnőttek az árak 2021 márciusához képest.
Úgy tűnik, beindul a tejpiacon is a drágulás.
Idén már csak egy húskészítmény nem felelt meg az előírásoknak.
Van módszer a kamutermékek kiszűrésére.

Az Európai Unió előzetes megállapodást kötött a génszerkesztett növények szabályozásáról.
Az idei fokhagyma szezont változó kereskedelmi dinamika, egyenetlen kínálat és árnyomás jellemzi, amit legnagyobb mértékben a kínai fokhagyma befolyásol.
2025-ben a mezőgazdaság kibocsátása 4,4 ezer milliárd forint felett alakult, ez 6,2%-kal több az egy évvel korábbinál.
A forrást a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program Plusz keretéből nyerték el.
Az elmúlt időszakban az intenzívebben terjedő gombakórokozók miatt minőségi problémákkal is számolni kell a kukoricatermesztésben.