Több százezer hektárra érkezett bejelentés Magyarországon: van baj
Az idei száraz időjárás jóval kevésbé viselte meg a mezőgazdaságot, mint a 2022-es nagy aszály idején, de még így is megsínylette.
Az idei száraz időjárás jóval kevésbé viselte meg a mezőgazdaságot, mint a 2022-es nagy aszály idején, de még így is megsínylette.
A szakember szerint a jövőben a téli csapadékot is a "magyar tengerbe" kell majd vezetni.
Nem volt kapásuk, ezért radikális lépéshez folyamodott öt horgász Somogy vármegyében.
Vannak házilag is összeszerelhető öntözési megoldások, melyek komolyabb automatika nélkül is szinte félautomata módon működhetnek.
Már több mint 100 gazdálkodó ajánlotta fel a területét vízmegtartásra hazánkban az EM tájékoztatása szerint.
21 centiméterrel marad el jelenleg a Balaton vízszintje a tavaly ilyenkor mért értéktől.
A klímaváltozás miatt a világ több pontja, köztük hazánk tágabb régiója is jobban ki van téve a szárazságnak.
1-3 éven belül változás állhat be, és megduplázódhatnak az öntözött területek hazánkban.
A mezőgazdasági termelők mentesülnek a mezőgazdasági vízszolgáltazási díjfizetési kötelezetség alól a 2023-as évben.
A szakértők szerint a hódok segítségével megmenthető a vizes élőhelyek egy része.
Mutatjuk, mi a teendő, ha úgy látod kókad, szárad, betegeskedik a növényed otthon.
Hetek óta folyamatosan emelkedik a Balaton átlagvízszintje, de tavaszig még van hova feltöltődni.
Az utóbbi napok csapadékosabb időjárásának és a nagy folyók vízgyűjtőjéről érkező vízmennyiségnek köszönhetően mérséklődött az aszály, emellett a szez...
Már a Tisza sem a régi.
Egyre vészesebb méreteket ölt a csapadékhiány az országban.

A vastag rétegfelhő alatt hópihék táncoltak szombaton kora este a Dunántúl nyugati felén.
Vasárnap reggel még a Dunántúl délnyugati, nyugati részein fordulhat elő nagyobb területen sűrű köd.
Túlnyomóan borult, párás, egyes részeken tartósan ködös idő várható
A müzli egy évszázados svájci találmány, amely mára világszerte az egészséges és gyors reggeliket jelenti.
Az olajbogyó útja a fától az asztalig több kémiai folyamaton megy keresztül, amelyek során az eredetileg keserű termés fogyaszthatóvá válik.