Fokozódik a helyzet: durva lépést tett Kína, betiltásról döntöttek
Kína legújabb bejelentésével tovább mélyítette a két ázsiai nagyhatalom között kialakult diplomáciai feszültséget.
Kína legújabb bejelentésével tovább mélyítette a két ázsiai nagyhatalom között kialakult diplomáciai feszültséget.
Amit ebben a tengerben felfedeztek, már most megmutatja, milyen változások várhatók a jövőben.
Beindítja a bórát az Adria térségébe lezúduló hideg légtömeg, orkán erejű széllökések várhatóak.
Norvégiában megkezdődött az ipari eredetű szén-dioxid újszerű tárolása, amelynek során a cseppfolyósított gázt az Északi-tenger mélyén helyezik el.
Az Adriai-tengerben tartósan megtelepedett az ördögi tűzhal, ami jelentős ökológiai kockázatot jelent a helyi tengeri élővilágra.
Fontos lépés ez a Japánnal közel két éve tartó kereskedelmi tilalom feloldása felé.
Rekordalacsony a tengeri jég kiterjedése, ami veszélyezteti a bolygó hűtőrendszerét
A helytakarékosság az összes kertészeti termesztési ágazatban kulcskérdés, kicsiben és nagyban is.
Tenyésztőketrecekből szöktek ki az idegenhonos fajok az Adriai-tengeren Horvátországban.
2018-ra a tengeri és édesvízi ökoszisztémákban több mint 114 vízi fajban találtak mikroműanyagokat.
Új adatok alapján elmondható, hogy a tengerek által elnyelt szén-dioxid mennyiségét eddig tévesen becsültük meg.
Nyugtalanító a helyzet Argentínában, a H5N1-vírustörzs komoly gondokat okoz az országban.
Tizenegy aranyszabály mentén helyeznék teljesen új alapokra a fenntartható tengeri halászat szabályrendszerét.
Az ívásra visszatérő lazacot száma azonban évek óta csökken, rekord alacsonyra esett 2021-ben és 2023-ban is.

A vastag rétegfelhő alatt hópihék táncoltak szombaton kora este a Dunántúl nyugati felén.
Vasárnap reggel még a Dunántúl délnyugati, nyugati részein fordulhat elő nagyobb területen sűrű köd.
Túlnyomóan borult, párás, egyes részeken tartósan ködös idő várható
A müzli egy évszázados svájci találmány, amely mára világszerte az egészséges és gyors reggeliket jelenti.
Az olajbogyó útja a fától az asztalig több kémiai folyamaton megy keresztül, amelyek során az eredetileg keserű termés fogyaszthatóvá válik.