Tavaszi mikrobiológiai talajkezelések (x)
A termesztett növényeinket fertőző gombabetegségek nagy része a talajban telel át és innen indulnak a fertőzések.
A termesztett növényeinket fertőző gombabetegségek nagy része a talajban telel át és innen indulnak a fertőzések.
Egy korábbi, a hazai talajok állapotával foglalkozó kiadványt frissítettek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.
A termesztett növényinket fertőző gombabetegségek nagy része a talajban telel át és innen indulnak a fertőzések.
Talajbiológiai vonatkozásban Kőrösi-Szabó Gábor tájékoztat, valamint a címhez kapcsolódóan a közelmúltban megrendezésre került III. Országos Szemlekör...
A Valor I2B Központ által szervezett konferencia célja az volt, hogy a „Green Deal” célkitűzéseinek megvalósulását elősegítse a talajegészség biológia...
Magyarországon a talaj, a termőföld jó állapotban van nemzetközi összehasonlításban – hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékf...
Válaszoljon 2018. augusztus 6-ig a TALAJEGYETEM sorozatunk júliusi kérdéseire, és nyerje meg az Agrova Kft. által felajánlott Phylazonit Tarlóbontó ba...
Válaszoljon 2018. július 5-ig a TALAJEGYETEM sorozatunk júniusi kérdéseire, és nyerje meg az AGROAIM Kft. által felajánlott rovarcsapdát.
Az előző részben a talajok alapvető fizikai tulajdonságaival ismerkedhettünk meg. Megnéztük, hogy milyen talajszemcsék lehetnek a talajban, hogyan leh...
A környezet nehézfém terhelésével kapcsolatos kérdések vizsgálata a környezetvédelem egyik központi feladatát képezi. A talajok nehézfémtartalma azonb...
Az új telepítésû szõlõültetvényekben, akár házikerti szõlõ, akár árutermelõ szõlõ – néhány kivételtõl eltekintve – fõleg egysíkú, függõleges támaszt é...

Szlovákiában kritikus mértékben csökkent a barnamedve-állomány, miközben a medvetámadások száma növekedett.
Az EUDR változtatásának célja, hogy kiszámíthatóbbá és egyszerűbbé tegyék az alkalmazást, miközben az erdőirtás elleni küzdelem továbbra is központi cél.
Az ünnepi időszak közeledtével egyre többen választják a személyre szabott, házilag készített gasztroajándékokat.
A beruházások várható élénkülése, a stabilizálódó makrogazdasági háttér együttesen kedvező feltételeket teremthetnek a vállalatok számára.
Az Alapvetés podcast eheti különkiadásában az ágazat fontos szereplői értékelték a 2025-ös év kihívásait.