Kiderült az igazság a sütőtökről: ha ilyet veszel a boltban, meg ne edd
A sütőtök karakteres íze miatt kedvelt, főkén télen fogyasztott zöldségnövényünk, ám ennél még több is.
A sütőtök karakteres íze miatt kedvelt, főkén télen fogyasztott zöldségnövényünk, ám ennél még több is.
Magyarországon is tízezrek faragnak tököt ezekben a napokban, a sokak által kritizált ünnep mára meghonosodott itthon.
Az extrém időjárás nem segítette a sütőtökkel foglalkozó gazdákat, de még így is kiváló minőségű hazai terményre lehet számítani.
A zöldségek többségének - amiket nap, mint nap fogyasztunk - bizonyos részeit megesszük, a többit kidobjuk, pedig nem kellene.
Jó hír, hogy ma már konyhakész állapotban, tisztítva, darabolva is megvásárolható a sütőtök.
Esetenként a kereskedők nem különítik el egyértelműen az ehető tökféléket a dísztököktől, figyeljünk, mit veszünk meg!
Nem vitás, hogy a sütőtök az utóbbi években az őszi és téli hónapok egyik slágerzöldsége lett.
Akik tököt is vetettek a kertjükbe, nekik ilyenkorra már gyakran annyi termésük van, hogy nem győzik szedni és enni.
A nyári tökfélék hazai termesztése eléggé visszaesett az utóbbi évtizedekben, az idei egységes kérelmek alapján kevesebb mint ezer hektáron termesztjük ezeket a zöldségféléket.
Egyre népszerűbb a magyarok körében a sütőtök, ősszel szinte minden újságban, magazinban van ilyen recept.
Egy csapat fiatal nagy ötlete, és rengeteg használt sütőolaj kellett a változáshoz, amely egyszerre környezetbarát és gazdaságos.
Kulcsfontosságú szerepet játszik a megelőzés az állatbetegségek kialakulásának és terjedésének megfékezésében.
Bár a május utolsó dekádjában érkezett csapadék, ennek ellenére Magyarországon ismét egyre nagyobb területre terjed ki az aszály.
A tavalyi, viszonylag jó árak miatt a főbb termesztő országokban mérsékelt területnövekedés történt.
Ahhoz, hogy a gazdálkodó nyereséges legyen, gyakorlatilag rá van kényszerítve az intenzív gazdálkodásra.