Harsányi Zsolt: 2024 lehetett a mélypont, az idei év már jobb lesz
Bár a mezőgazdasági gépforgalom idén várhatóan nem fogja elérni a 2022-es, 2023-as szintet, a tavalyinál mindenképpen jobb lesz.
Bár a mezőgazdasági gépforgalom idén várhatóan nem fogja elérni a 2022-es, 2023-as szintet, a tavalyinál mindenképpen jobb lesz.
A Golf-áramlat akár már a következő évtizedekben leállhat, és az Észak-Atlanti-óceán áramlási rendszere (AMOC) összeomolhat.
A 2024-es évben a klímaváltozás egyre súlyosbodó hatásai Magyarországot se kímélték.
Az időjárási szélsőségekhez való alkalmazkodást és a hidrológiai kockázatok mérséklését célozza meg Magyarország és Szerbia új együttműködése.
Napjaink részévé vált az éghajlatváltozás, ami a közember számára szokatlan időjárási jelenségeket okoz már Magyarországon is.
Magyarország ez EU harmadik legnagyobb zöldborsó-termelője, de csökken a termőterület és egyre rosszabbak a piaci viszonyok.
A szélsőséges időjárási viszonyok miatt megcsappant a gyümölcs, illetve az olajbogyó termelése az olaszoknál.
Májusban viharkárok, június elején pedig jégverés is sújtotta az országot, rengeteg bejelentés érkezett.
A forgószél szabályos tölcsért alkotott és földet is ért Szombathelyen - Ausztria felől érkezett a szupercella.
A kutatók szerint a szélsőséges globális hőmérsékletek valószínűleg 2024-ben is folytatódni fognak.
Jelentős visszaesésre számítanak.
Tovább pusztít Európában a példátlan szárazság.
A jégesők és a tornádók után ismét extrém hőség várható az országban.
Mit okozhat még a klímaváltozás hazánkban?
Az elmúlt évtized legnehezebb meggyszezonja vár ránk.

A vastag rétegfelhő alatt hópihék táncoltak szombaton kora este a Dunántúl nyugati felén.
Vasárnap reggel még a Dunántúl délnyugati, nyugati részein fordulhat elő nagyobb területen sűrű köd.
Túlnyomóan borult, párás, egyes részeken tartósan ködös idő várható
A müzli egy évszázados svájci találmány, amely mára világszerte az egészséges és gyors reggeliket jelenti.
Az olajbogyó útja a fától az asztalig több kémiai folyamaton megy keresztül, amelyek során az eredetileg keserű termés fogyaszthatóvá válik.