El kell felejteni a régi zöldségeket: új fajták lephetik el a földeket?
Fontos fejlesztések valósulhatnak meg, de a nagyobb hozzáadott értéket jelentő növények termelése lehetne az igazi kitörési pont.
Fontos fejlesztések valósulhatnak meg, de a nagyobb hozzáadott értéket jelentő növények termelése lehetne az igazi kitörési pont.
2025-re súlyosra fordult a globális klímaválság: soha ennyi riasztó jel nem mutatott egy irányba
Extra csokoládékülönlegességek hódítanak a világban, sokan viszont már a nagyobb üreges Mikulást sem tudják megfizetni.
Dokumentumfilm mutatja be a KEFAG Zrt. válaszait a klímaváltozás kihívásaira a Homokhátságon.
Kevesebb jégeső, több és hevesebb vihar - meglepő fordulatot hoz a klímaváltozás.
Lassan már meg sem lepődünk, ha újabb szélsőséges időjárási esemény érkezik hazánkba.
Túl sok függ a nagyléptékű folyamatok szeszélyeitől, a válasz csak a tudatosság lehet.
A viharokat elsősorban északkeleten lokálisan, tehát kis területen nagyobb mennyiségű csapadék kísérheti, emellett viharos széllökések és jégeső is előfordulhat.
Hatalmas pusztítást végzett hétfőn az országon átrobogó viharrendszer, nem kímélte az épületeket, a fákat, az autókat, a villanyvezetékeket sem.
A hétfői hidegfront megteszi hatását, szerdán pedig helyenként 20 fok sem lesz nappal.
A hirtelen jövő csapadék, az aszály és a kánikula is felborítja a terveket, folyamatos alkalmazkodásra van szükség.
Szigorú szabályokat kell betartania a termelőknek, a kezelésnek súlyos kockázatai lehetnek.
Már nem csak a mediterrán térség veszélyeztetett, szokatlan helyeken és nem várt időpontokban is fellobbannak a tűzesetek a klímaváltozás miatt.
Megoldhatatlan feladványnak tűnik az alkalmazkodás, az egyértelműnek tűnő válaszok gyakorlati megvalósítása nem egyszerű.

A vastag rétegfelhő alatt hópihék táncoltak szombaton kora este a Dunántúl nyugati felén.
Vasárnap reggel még a Dunántúl délnyugati, nyugati részein fordulhat elő nagyobb területen sűrű köd.
Túlnyomóan borult, párás, egyes részeken tartósan ködös idő várható
A müzli egy évszázados svájci találmány, amely mára világszerte az egészséges és gyors reggeliket jelenti.
Az olajbogyó útja a fától az asztalig több kémiai folyamaton megy keresztül, amelyek során az eredetileg keserű termés fogyaszthatóvá válik.