Fokozódik a helyzet: itt már drónokat is bevetnek a járvány miatt
A spanyol hatóságok drónokat, infravörös technológiát és keresőkutyákat vetnek be a fertőzött vaddisznók azonosítására.
A spanyol hatóságok drónokat, infravörös technológiát és keresőkutyákat vetnek be a fertőzött vaddisznók azonosítására.
Ha valaki sertéshúst szeretne venni Magyarországon, mélyebben a zsebébe kell nyúlnia.
A feldolgozott sertéshús nemzetközi értékesítése visszaesett, az exportált mennyiség 14,5 százalékkal (60,3 ezer tonnára) mérséklődött az előző év azonos időszakához képest.
A sertés -és marhahús ára is elszállt, viszont a wagyu kilója közel 60 ezer forint is lehet.
Folyamatosan csapásokat kap a magyar húsipar, fel van adva a lecke az ágazat szereplőinek.
Az USDA jelentése szerint mérsékelt árcsökkenés figyelhető meg a globális sertéspiacon.
Egyes sertéshúsok kilónkénti ára már 2000 forint felett jár Magyarországon a boltokban.
Még 2024-ben tőzsdére léphet a világ legnagyobb sertéshústermelőjének leányvállalata.
Bizony a következő hetekben és hónapokban emelkedésre kell számítani a sertéshús esetében.
Az európai országokban csökkenő tendenciát mutat a sertéshúsfogyasztás, ezzel egyidőben a sertésfeldolgozásban is visszaesés figyelhető meg.
2023 első hónapjaiban nőtt a sertés felvásárlási ára, az élő állat exportja szintén emelkedett, az import pedig csökkent.
A tejtermékek és a takarmányok ára is csökken Európa-szerte, de a sertéshús esetében további drágulásra kell számítani.
Ez nem jó hír Magyarországnak sem.
A költségek drasztikus emelkedése még nagyobb drágulást hoz magával.
Kína nem viccel.
Tovább romlik a sertéstartók helyzete.
A sertéshús népszerűsége töretlen.
Lesznek, akik felhagynak a termeléssel.
Mentőövre szorul a sertéságazat.

A vastag rétegfelhő alatt hópihék táncoltak szombaton kora este a Dunántúl nyugati felén.
Vasárnap reggel még a Dunántúl délnyugati, nyugati részein fordulhat elő nagyobb területen sűrű köd.
Túlnyomóan borult, párás, egyes részeken tartósan ködös idő várható
A müzli egy évszázados svájci találmány, amely mára világszerte az egészséges és gyors reggeliket jelenti.
Az olajbogyó útja a fától az asztalig több kémiai folyamaton megy keresztül, amelyek során az eredetileg keserű termés fogyaszthatóvá válik.