Figyelem! December 18-ig fogadja a mintákat a Nébih borászati laboratóriuma
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Budaörsi úti telephelyén december 8. és január 2. között rekonstrukciós munkálatok zajlanak majd.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Budaörsi úti telephelyén december 8. és január 2. között rekonstrukciós munkálatok zajlanak majd.
A száraz, aszályos nyár rányomta a bélyegét a 2021-es bortermésre.
Az időjárás ismételten keresztül húzta a számításokat.
Ebből a gyümölcsből biztos, hogy ott is kevesebb lesz idén.
Már lehet szedni az Irsai Olivért.
Stabil terméssel és savtartalommal
A szüret időpontjának megválasztásával befolyásolható a készítendő bor minősége. A termés érettségének megállapítása ezért nagy odafigyelést és gondos...
Legfõbb követelmény a borok érzékszervi értékelésekor a harmonikus összetétel, amikor a bor alkotórészei összhangban vannak, mind külsõ megjelenésében...
A borok fogyasztási értékét a szín-, illat íz-zamat anyagainak összetétele és harmóniája adja. A boralkotórészek között kiemelkedõ szerepet játszik a...

A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.
A magyarok nem lelkesednek a változásért és nincs igazi kapcsolat a kutatók és a gyakorlat között sem.