Omega-3 zsírsavakkal dúsított pékipari termékek fejlesztése (x)
A HuBakers Trade Kft. 2018. évben pályázatot nyújtott be a Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása (2018-1.1.2-KFI) tárgyú felhívásra „Technológi...
A HuBakers Trade Kft. 2018. évben pályázatot nyújtott be a Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása (2018-1.1.2-KFI) tárgyú felhívásra „Technológi...
Súlyos, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságokat – többek között penészes helyiségeket, eszközöket – tártak fel egy Csongrád-Csanád megy...
A „Tanuljunk együtt!” programsorozatban a legújabb téma a hűtési technológiák módozataival ismerteti meg a sütőipari szereplőket. Az oktatást a Nemzet...
A hazai fogyasztói kosárban az uniós átlagnál nagyobb súlyt képviselnek az élelmiszerek, melyek folyamatos áremelkedése az inflációt is meglódíthatja...
Az Agrárminisztérium olyan új, állami minősítési rendszert szeretne létrehozni, amely kiváltja az összes egyéb minőségi emblémát, egyetlen erős védjeg...
Október végén derülhet ki, mekkora áremelést látnak szükségesnek a pékek – írta a Népszava. A kereskedők szerint a búza és a liszt drágulásához képest...
Független, állami kutatóintézet készített felmérést a magyar sütőipar helyzetéről. A kutatás eredményeiből kiderült, hogy a pékek országos átlagban ve...
A malmok és a pékek is áremelésre készülnek – írta a hirtv.hu. A gabonafeldolgozók beérnék annyival, ha a liszt 5 forinttal drágulna. A pékeknek az al...
Sütőipari együttműködési megállapodást fogadtak el a kelet- és közép-európai regionális sütőipari csúcstalálkozó résztvevői – számolt be a néhány hétt...
Kevés étkezési búza terem, emelkedik a liszt ára, így a kenyérért is többet kell majd fizetni – írja a Népszava hétfői számában. Egyre fogynak a magya...
A Magyar Pékszövetség évek óta szorgalmazza a sütőipari termékek, mint alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését. A szervezet üdvözli, hogy meghatár...
Az albán pékségek nem jelentenek élelmiszer-biztonsági kockázatot, és nem számít jogsértésnek a Magyar Élelmiszerkönyvtől eltérő nevekkel más összetét...
Más élelmiszeripari ágazatokhoz hasonló támogatási rendszer kidolgozását, például áfacsökkentést sürgetnek sütőipari vállalkozások, miután az ágazat t...
Kedvező lenne a sütőiparnak, ha csökkenne a sütőipari termékek áfája a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) javaslatának megfelelően, az intézkedés nyo...
Bár a múlt év végén még harmincszázalékos kenyéráremelést jósolt a szakma, ma annak is örülnének, ha a néhány helyen megvalósult 10-12 százalékos drág...
A Pékszövetség szerint a munkaerőköltség növekedése miatt elkerülhetetlen a kenyér árának rendezése. A NAK által szervezett, a sütőipar helyzetét átte...
Változtak a húskészítményekre és a sütőipari termékekre vonatkozó előírások a Magyar Élelmiszerkönyvben azért, hogy a magyar fogyasztók az eddiginél i...
Védjegyet vezet be a pékszövetség a magyar sütőipari termékekre, a magyar pékség védjegyet azokra a termékekre lehet használni, amelyek igazolhatóan m...
-Sajnos a cég jelentõs veszteségeket halmozott fel az 1990-es években, és 2001 második felére pénzügyi okok miatt nem tudta a termelést finanszírozni,...
Csak kevés fátyol-, illetve gomolyfelhőzet zavarhatja a napsütést
A zöldségek vetésének fő szezonja most tavasszal van, azonban magról szaporítani, azaz vetni egész nyáron, sőt ősszel is lehet.
Freshfel: hazánk az uniós frisspiaci zöldség-gyümölcs fogyasztási rangsor középmezőnyének alján
Az utóbbi években egyre gyakoribbá vált és egyre nagyobb károkat okoz a sajtlopás Hollandiában.
A strucc- és emutartók is pályázhatnak telepfejlesztő támogatásra Magyarországon.